Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde sekizinci hafta: Türk Telekom, Darüşşafaka ve Beşiktaş Icrypex parkeden galibiyet ile ayrıldı


ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) sekizinci hafta, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan sekiz maçla sona erdi.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ilk iki sırada

Turkish Airlines EuroLeague’de ALBA Berlin deplasmanında 90 sayı atarak kazanan Anadolu Efes, Büyükçekmece’yi 71-96 mağlup etti. Filip Petrusev 9/12 ile 19 sayı, 8 ribaundla oynarken Buğrahan Tuncer – Tolga Geçim ikilisi, toplam 18 asist yaptı.

Fenerbahçe Beko, 43 sayıda kaldığı AX Armani Exchange Milan mağlubiyetinin ardından Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 85-77 mağlup etti. Merkezefendi Belediyesi’nde Adam Smith – Rihards Lomazs guard ikilisinin 36 sayısına Hakan Yapar’ın 15 sayılık desteği mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı. Fenerbahçe Beko’da Marial Shayok 18 sayı, 6 ribaund ile oynarken İsmet Akpınar 3/3 üçlük isabetiyle 14 sayı üretti.

Sekiz maçta yedi galibiyeti bulunan Fenerbahçe zirvede yer alırken Anadolu Efes, altı galibiyetle ikinci sırada bulunuyor.

Türk Telekom, Darüşşafaka ve Beşiktaş Icrypex’ten değerli galibiyetler

İki 7DAYS EuroCup takımının mücadelesinde Türk Telekom, Ankara’da Frutti Extra Bursaspor’u 83-82 mağlup etti. Takımına galibiyeti getiren üçlük isabetini kaydeden Aaron Harrison 18 sayıyla formunu sürdürürken Octavius Ellis 20 sayı – 12 ribaund ile double double yaptı. Frutti Extra Bursaspor’da Allerik Freeman, Andrew Andrews, David Dudzinski üçlüsünün toplam 61 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Aaron Harrison’ın galibiyeti getiren üçlük isabeti:

Heyecanın son topa kadar sürdüğü bir diğer maçta Darüşşafaka, Bahçeşehir Koleji’ni 68-66 mağlup etti. Daçka’da Troy Caupain’in 23 sayı, 5 asistlik performansına, Doğuş Özdemiroğlu 16 sayı, 10 ribaund ile eşlik etti. Bahçeşehir Koleji’nin en skorer ismi Jamar Smith (16) oldu.

Ayhan Şahenk’te ilginç sekans:

Zorlu deplasmanda İzmir’de Pınar Karşıyaka’nın konuğu olan Beşiktaş Icrypex, parkeden 67-79 galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla Karşıyaka ligde ikinci mağlubiyetini alırken Beşiktaş beş galibiyete ulaştı. BAXI Manresa’nın ardından üst üste ikinci mağlubiyetini yaşayan Pınar Karşıyaka’da, Bonzie Colson – Michael Roll ikilisi toplam 34 sayı buldu. Beşiktaş Icrypex’te 24 sayı, 12 ribaund ile oynayan Dedric Lawson maça damga vururken Rondae Hollis-Jeffersson ve Isaiah Whitehead etkili diğer isimlerdi.

Gaziantep, Tofaş Spor Salonu’ndan galibiyet ile ayrıldı

Dörder galibiyetli iki takımın mücadelesinde Gaziantep, Bursa’da Tofaş’ı 70-89 mağlup etmeyi başardı. Tofaş’ta Tomislav Zubcic’in 24 sayısına karşılık Gaziantep’te Quentin Peterson (21 sayı, 7 ribaund), Alpha Kaba (18 sayı, 12 ribaund) ve Milton Doyle (13 sayı, 7 asist) üçlüsü takımlarını galibiyete taşıdı.

Muhsin Yaşar’ın takip smacı:

Galatasaray NEF, Dee Bost’un 11 asistle bir kez daha çift haneli asist sayılarına çıktığı maçta, sekiz haftada ikinci kez üç haneli skor sayılarına ulaştı ve Semt77 Yalovaspor’u 100-73 mağlup etti. Haftanın açılış karşılaşmasında HDI Sigorta Afyon Belediye, Eric Buckner – Shannon Shorter ikilisinin 39 sayısıyla Aliağa Petkim karşısında 91-70’lik skorla kazandı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde sekizinci haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

İki Türk uzundan dikkat çeken performans

BSL’nin sekizinci haftasında Ayberk Olmaz ve Egemen Güven, dikkat çeken performanslar sergiledi. Ayberk iki üçlükle 18 sayı – 5 ribaund bularak Afyon Belediyesi’nin galibiyetinde önemli katkı sağladı. Egemen Güven’in 14 sayı, 8 ribaundluk performansı ise Bursaspor’un mağlubiyetini önlemeye yetmedi.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.