Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Zenginlere daha fazla vergi” tartışması – Elon Musk, Bernie Sanders ile dalga geçti: “Hâlâ hayatta olduğunu unutup duruyorum”

TESLA’nın CEO’su Elon Musk, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ilerici solun önde gelen isimlerinden Senatör Bernie Sanders’ın zenginlerin vergilendirilmesi hakkındaki bir tweetine “Senin hâlâ hayatta olduğunu unutuyorum” diyerek yanıt verdi.  

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Demokrat Parti’nin sol kanadının en güçlü figürlerinden biri olarak bilinen Vermont Senatörü Bernie Sanders, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Aşırı zenginlerin payına düşen vergiyi ödemelerini talep etmeliyiz. Nokta” diye yazdı ve zenginlerden daha fazla vergi alınması gerektiğini savundu.  

Elon Musk ve Bernie Sanders

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk ise Sanders’a, “Senin hâlâ hayatta olduğunu unutup duruyorum. Daha fazla hisse satmamı ister misin Bernie? Söylemen yeterli…” karşılığını verdi. Musk, Sanders’ı eleştiren başka bir tweet’e yanıt verirken “Bernie bir üretici değil, yiyici” diye yazdı.   

Daha önce iki kez Demokrat Parti’nin başkan adayı olmak için yarışan 70 yaşındaki Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez ve Ilhan Omar gibi isimlerle birlikte partinin sol kanadının temsilcileri arasında bulunuyor. Bu isimler ultra zenginlerden daha fazla vergi alınması, piyasaların regüle edilmesi ve sosyal devletin genişlemesi gerektiğini savunuyor.  

Alexandria Ocasio-Cortez

Kongre’nin genç üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Met Gala’da giydiği ve üzerinde “Tax the Rich (Zenginleri vergilendirin)” yazan elbisesi ile sadece ABD’de değil tüm dünyada ilgi çekmişti. 

Elon Musk uzun zamandır sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor ve gündem yaratan paylaşımlarda bulunuyor. Geçen hafta Tesla hisselerinin bir kısmını satıp satmaması konusunda Twitter üzerinde bir anket yapan milyarder girişimci, ankette “evet” sonucunun çıkmasının ardından 7 milyar dolar değerindeki hissesini satmıştı. Musk, “Not, hiçbir yerden maaş veya ikramiye almıyorum. Sadece hisselerim var, bu sebeple şahsen vergileri ödememin tek yolu bu hisseleri satmak” mesajını paylaşmıştı.

Senatör Wyden: “Dünyanın en varlıklı adamının vergi ödeyip ödemeyeceği bir Twitter anketine bağlı olmamalı” 

ABD’de “milyarder vergisi”nin önde gelen savunucularından Oregon Senatörü Ron Wyden, teklifinin amacını “çalışan Amerikalılar gibi milyarderlerin de her yıl vergi ödemesini sağlamak” şeklinde tanımlıyor. Wyden, Musk’ın Twitter’daki paylaşımlarını “Dünyanın en varlıklı adamının vergi ödeyip ödemeyeceği bir Twitter anketinin sonucuna bağlı olmamalı” ifadeleriyle kınadı.  

Musk, ekim ayında Wyden’ın vergi teklifini “Eninde sonunda başka insanların parasını tüketirler, sonra da senin için gelirler” sözleriyle eleştirmişti.   

Ünlü CEO daha önce attığı ani tweetler ile kriptopara borsasında da dalgalanmalara sebep olmuştu. 

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.