Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S-300, S-400, F-4, F-16 ve F-35 hakkında siyasi ve askeri olarak bilmeniz gereken her şey – Prof. Dr. Serhat Güvenç ile söyleşi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığı için istediği 2022 bütçesini TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na sundu. Akar, ABD’nin yaptırım uygulamasına sebep olan Rusya’dan alınma hava savunma sistemi S-400’lerin varlığının, Türkiye gibi NATO üyesi olup Rus yapımı S-300’e sahip ülkelerinkinden farksız olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise hızla bu yaklaşımı kabul etmediğini duyurdu. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serhat Güvenç ile bu tartışmadan yola çıkarak, Türkiye’nin hava savunma mimarisini, bu mimari içinde S-400’ler ile TSK’nın envanterindeki taarruz uçaklarının durumunu konuştuk. Prof. Güvenç, Ankara’nın savunma mimarisini oluştururken yapmış olduğu veya yapacağını söylediği tercihlerin sonuçlarını da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.