Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi ve 7DAYS EuroCup: Dört Türk takımının parkeye çıktığı haftada, tek galibiyet Türk Telekom’dan geldi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2021-2022 sezonunda yedinci haftanın ardından tüm takımlar, gruplardaki dördüncü maçlarını tamamladı.

Beşiktaş Icrypex ve Darüşşafaka mağlup

Beşiktaş Icrypex, H Grubu’nda Rytas Vilnius’a deplasmanda 82-69 mağlup oldu. Bu sonuçla gruptaki ikinci mağlubiyetini alan temsilcimizde Rondae Hollis-Jefferson’un 26 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. İkinci galibiyetini alan Litvanya temsilcisi Rytas Vilnius’ta daha önce ülkemizde de forma giyen Ivan Buva, 27 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Rytas Vilnius – Beşiktaş Icrypex karşılaşmasının özet görüntüleri:

G Grubu mücadelesinde İtalya’da Happy Casa Brindisi’ye konuk olan Darüşşafaka, parkeden 82-73 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Daçka ikinci mağlubiyetini yaşarken Wayne McCullough’nun 22 sayısı ve Troy Caupain’in 10 sayı, 6 ribaund, 5 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. İlk galibiyetini alan Happy Casa Brindisi’nin en etkili ismi, 16 sayı – 6 asistle oynayan Josh Perkins’ti.

Happy Casa Brindisi – Darüşşafaka karşılaşmasının özet görüntüleri:

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yedinci haftanın ardından temsilcilerimizin yer aldığı G ve H grubunda oluşan puan durumu:

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde iki haftalık bir araya girdik. Sekizinci hafta mücadeleleri, 6 Aralık Pazartesi günü başlayacak.

7DAYS EuroCup’ta Türk Telekom’dan önemli galibiyet

2021-2022 sezonunun beşinci haftasını tamamladığımız 7DAYS EuroCup’ta A Grubu’nda yer alan Türk Telekom, lider Lokomotiv Kuban’ı Ankara’da 88-85 mağlup ederek rakibine ilk mağlubiyetini yaşattı. Üçüncü galibiyetini alan Türk Telekom’a 28 sayı atan Aaron Harrison önderlik ederken Alex Perez, 11 sayı – 11 asistle double double yaptı. EuroCup’ta sezonun dikkat çeken ismi Johnathan Motley, 25 sayı, 5 ribaundla Lokomotiv Kuban’ın en skorer ismiydi.

Türk Telekom – Lokomotiv Kuban maçının özeti:

B Grubu’nda mücadele eden Frutti Extra Bursaspor ise grubun lideri Gran Canaria’ya evinde 74-85 mağlup oldu ve EuroCup’taki üçüncü yenilgisini aldı. Bursaspor’da Allerik Freeman ve David Dudzinski’nin toplam 34 sayısı, John Shurna ve Artem Pustovyi ikilisinden gelen 40 sayı karşısında mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

Frutti Extra Bursaspor – Gran Canaria maçının özeti:

7DAYS EuroCup’ta beşinci haftanın ardından A ve B Grubu’nda sıralamalar:

7DAYS EuroCup’ta da iki haftalık bir araya girdik. Altıncı hafta mücadeleleri 7 Aralık Salı günü başlayacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.