Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’dan “helalleşme” değerlendirmesi: “Ezber bozan ve iktidarın muhalefete çizdiği sınırları aşan bir çıkış”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “Helalleşme” çağrısını değerlendiren eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, bunu son dönemde ezber bozan ve iktidarın bugüne kadar muhalefete çizdiği sınırları aşan bir çıkış olarak gördüğünü söyledi. “Cumhuriyet tarihinin önemli hak ihlallerini bagajında taşıyan bir partinin genel başkanının bu çıkışı yapmasının da ayrıca önemli olduğunu” vurgulayan Aydın, “Helalleşmenin olması için öncelikle yüzleşmenin olması gerekiyor. Örneğin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Roboski ile nasıl helalleşme olacak? Öncelikle faillerinin yargı önüne çıkarılıp onlarla bir yüzleşme ve hesaplaşmanın gerçekleşmesi gerekir. Öyle sadece bir devlet özrü ile ya da bir siyasi liderin özür dilemesi ile bu gerçekleşmez. Türkiye’nin geleceği ve bir daha Roboski gibi ağır hak ihlalleri ve travmalarının yaşanmasına yol açmamak için bir yüzleşme şarttır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.