Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: “Sandığı getireceksin, yönetemiyorsun, erdeminle git”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ekonomik krizi ve döviz kurlarındaki artışı değerlendirmek üzere toplandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erken seçim çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Mutfaklarda yangın var, piyasalarda güvensizlik var ve bunun kaynağı şahsım hükümetidir. Seni ve şürekânı seçime zorlamak için elimden ne geliyorsa yapacağım. Sandığı getireceksin, yönetemiyorsun, erdeminle git. Erken seçim talebi milletin talebidir” dedi.  

“Bunlar gayri millidir, destekleyenler de gayri millidir”

Erken seçim kararının alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a seslenerek, “Yönetemiyorsun, erdeminle getir, sandığı getir. Erken seçim talebi sadece bizim partimizin değil milletin talebidir” diye konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:  

“Talebi göreceksin. Demokratik yollarla aşacağız. Milletin iradesine başvurarak. Erdoğan ve şürekâsına sesleniyorum. Milletten niye korkuyorsun? Demokrasiden niye korkuyorsun? Sandıktan niye korkuyorsun? Yönetemiyorsun. Yönetme gücünü kaybettin. Ne yaptığını bilmiyorsun. Sabah verdiğin kararı öğleden sonra değiştiriyorsun. Sandığı getir kardeşim. Sandığı getir. Yangın varsa sandığı getireceksin? Niye milletten korkuyorsun. Korkuyorsun. Kaçıyorsun. Milletin iradesinden kaçılır mı? Getireceksin sandığı. Seni ve şürekânı seçime zorlamak için, seçim yaptırmak için elimden ne geliyorsa, tüyü bitmemiş yetim için, işsizler için, evladı var iş bulamadığı için, babasının yüzüne bakamayan işsizler için ne gerekiyorsa yapacağım. Sandığı getireceksin kardeşim. Sağ sola kaçmanın gereği yok. Yönetemiyorsun. Erdeminle, bilginle getir. Getir sandığı kardeşim ya, milletin iradesini karşılayalım.”

“Açlık fakirin kapısında, devleti çürüttüler”

Kılıçdaroğlu, döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomideki gelişmeler nedeniyle MYK’yı olağanüstü topladı. Toplantının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kritik bir noktada olduğunu belirterek, “Mutfaklarda yangın var, piyasalarda güvensizlik var ve bunun kaynağı şahsım hükümeti. Erdoğan, her konuşmasıyla ekonomiyi allak bullak ediyor. Geldiğimiz nokta kritik nokta. Fakir fukaranın çocukları açlığa mahûum edilecek. Açlık fakirin kapısında. Devleti çürüttüler” dedi.

 

“Türkiye daha önce hiç böyle bir tablo yaşamadı, devlette liyakati yok ettiler”

Türkiye’nin daha önce böyle bir tablo yaşamadığını ve demokrasi için çıkış aradıklarını belirten Kılıçdaroğlu, iktidarı sert sözlerle eleştirerek, “Güvensizliğin kaynağı şahsım hükümeti. Devlette liyakati yok ettiler. Devletin aklını liyakatli memurlar oluşturur. Devleti çürüttüler. Devlet aklı denen kavram tümüyle bitti. Fakir fukara açlığa mahkum edildi. İnsanlar çocuklarını doyuramayacaklar. Mamalara kelepçe getiriliyorsa sadece bir paket alabilirsiniz diye sınır getiriliyorsa o mamalar bittiğinde ne olacak?” diye konuştu.  

“Erdoğan kibrini yenememiştir, kibir şeytana özgü bir kavramdır”

Mevcut ekonomik krizin “kaldırılacak bir tablo” olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu tablonun sorumlusu, ‘Her şeyin sorumlusu benim’ diyen kişi, sarayda oturan zattır. Bütün bu tabloların tek sorumlusu kifayetsiz, kibirli Erdoğan’dır. Kibrini yenememiştir. Kibir şeytana özgü bir kavramdır. Neymiş, dış mihraklar, ekonomik modellermiş. Dışarıdan kimliği belirsiz 13 milyar dolar para geldi. Kimin parasıydı? Uyuşturucu baronlarının parasıydı. Dış mihraklardan kimi kastediyorsun? Vatandaş cebindeki paraya, elektrik faturasına bakıyor. Her gelenin aldattığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetebilir mi? Sen çocuk musun? Bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Erdoğan ve şürekâsının tek hedefi vardır, Türkiye’yi fakirleştirmek. Türk Lirası ne kadar pul haline gelirse, Erdoğan o kadar memnun oluyor çünkü dolar baronlarına hizmet ediyor. Bankada doları olan köşeyi dönüyor. Bir günde yüzde 20-25 kâr elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli.”  

“Erdoğan, Londra’daki bir avuç tefecinin temsilcisidir “

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2018 yılından bu yana iktidarı uyardığını belirterek, şunları söyledi:  

“Ben defalarca uyardım. ‘Kendi ülkende kendi vatandaşına dolarla borçlanma’ dedim. ‘Hayır ben borçlanacağım’ dedi. Hani sen milliydin, yerliydin. ‘83 milyonu Londra’da bir avuç tefeciye teslim etme’ dedim. Dinlemedi. Onlara çalıştı, bize değil. Erdoğan şahsım hükümeti, Londra’daki bir avuç tefecinin Türkiye’deki temsilcisidir. Onlara çalışıyor, hizmet ediyor. Hizmetini sürdürüyor. Erdoğan ve şürekâsının tek hedefi vardır. İnsanımızı fakirleştirmek. Lira ne kadar pul haline gelirse Erdoğan o kadar memnun oluyor. Çünkü dolar baronlarına hizmet ediyor. Bir günde yüzde 20-25 kar. Terini dahi silmeden, elini yıkamadan elde ettiriyor. Kime hizmet ettiği belli. Dolar baronlarına hizmet edenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına hizmet edemez. Bunlar gayri millidir. Destekleyenler de gayri millidir. Sen Türkiye’yi birilerine peşkeş çekiyorsun, biz buna isyan ediyoruz. Bu ülkenin onuru var, parası var. Onu bile sattın, peşkeş çektin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.