Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesi Ankara-Pursaklar, döviz kurlarındaki artışa ve helalleşme çağrısına ne diyor? – “Türkiye’nin kurtuluşu için AKP iktidarının gitmesi lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Kasım’da Twitter üzerinden yayınladığı videoda “helalleşme” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, partisinin 16 Kasım’daki TBMM grup toplantısında ise “helalleşme”nin ayrıntılarını açıkladı ve “28 Şubatçılar’ın açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. Roboski’yle, Diyarbakır Hapishanesi mahkûmlarıyla, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla, darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan asılan insanlarımızla helalleşeceğiz” dedi. Öte yandan son günlerde dövizde de oldukça sert bir yükseliş yaşanıyor. Biz de 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yüzde 72 oy aldığı, Cumhur İttifakı’nın Ankara’daki kalelerinden Pursaklar’daki vatandaşlara, CHP liderinin “helalleşme” çağrısını ve kur krizini sorduk. 

Kamera-Kurgu: Furkan Erdem 

“Esnaf batmış durumda, kimsenin alım gücü kalmadı, iş yok” 

Ekonominin gidişatından, geçim sıkıntısından ve pahalılıktan şikayet eden bir vatandaş, “Alım gücümüz sıfır, peynir 60-70 Türk Lirası. Emekli maaşımız 2 bin lira, ben memnun değilim” diye konuştu. Bir başka vatandaş da “Millet perişan, saraydakiler yiyor, aşağıdakiler de bize bir şey düşer mi diye bekliyor. Yukarıda yiyip-içiyorlar, maaşları 30-40 bin lira, emeklinin aldığı maaş sadece 15 gün yetiyor. Ben vatandaş olarak hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum, hele Tayyip’e hiç helal etmiyorum. Hep birlikte battık. Esnaf batmış durumda, kimsenin alım gücü kalmadı, iş yok” dedi. 

“Silah çekseler AKP’ye oy vermeyeceğim, HDP’ye veririm bunlara vermem”

2019 yerel seçimlerinde AKP’ye oy verdiklerini ancak önümüzdeki seçimlerde AKP’ye oy vermeyeceklerini belirten vatandaşlar, bunun gerekçesini şöyle açıkladı:

Ben AKP’ye oy verdim ama bundan sonra onlara oy vermem. Ben bir önceki seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) oy verdim ama şimdi silah çekseler AKP’ye oy vermem, HDP’ye vereceğim, yine de ona vermeyeceğim.”

“Şimdiye kadar hep AKP’ye verdik ama bundan sonra vermeyeceğiz. Biz artık bu iktidardan, bu hükümetten umudumuzu kestik. Bunlar kaldığı sürece daha da batacağız. 2008 yılına kadar AKP güzel yönetti ama ondan sonra tamamen kendilerine çalışmaya başladılar ve vatandaşı tamamen unuttular. Saraydan bakmakla ülke yönetilmez. Bugün iktidar hariç herkese oy verebilirim. Muhalefete oy veririm çünkü iktidar değiştiği zaman herkese bir güven gelecek. Türkiye’nin kurtuluşu için AKP iktidarının gitmesi lazım.

“20 senedir bizi duman etti bunlar” 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “hellalleşme” çağrısını eleştiren bir vatandaş ise “Kılıçdaroğlu kimle helalleşecek, samimi bulmuyorum” dedi. Bir başka vatandaş ise şunları söyledi:  

“Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını olumlu buluyorum. Bir de onları deneyeceğiz, 20 senedir bizi duman etti bunlar. Siyasette artık kutuplaşmanın son bulması lazım. Ülkeyi kutuplaştırarak bu hale getirdiler, bunların bitmesi için bu helalleşme veya halkın içine girilmesi gerekiyor. Bence Kılıçdaroğlu en doğrusunu yaptı.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.