Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, 31 Kırım Tatarı’nı gözaltına aldı

Rusya, ilhak ettiği Kırım’da 31 Kırım Tatarı’nı gözaltına aldı. Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, aralarında kadınlar ve gazetecilerin de olduğu 31 Kırım Tatar Türkü’nün gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar

Paylaşımında Rusya’nın keyfi gözaltı uygulamalarına son vermesi gerektiğini vurgulayan Ceppar, “Rusya yasadışı bir şekilde gözaltına aldığı tüm Ukraynalılar’ı serbest bırakmalı” dedi.

Rusya, 18 Mart 2014 tarihinde Kırım’ı ilhak etmişti.

Bulgaristan ile ABD arasında Kırım krizi

Öte yandan Kırım konusu, Bulgaristan ile ABD’nin de arasını açtı. Bulgaristan’da geçen pazar (21 Kasım) düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre kazanan mevcut Cumhurbaşkanı ve Bulgaristan Sosyalist Partisi lideri Rumen Radev, Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Kırım’ın Rus toprağı olduğunu savunan Radev’e yönelik en sert tepki Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Sofya Büyükelçiliği’nden geldi.

ABD Sofya Büyükelçiliği

Sofya Büyükelçiliği’nden paylaşılan açıklamada, “ABD, G7 ülkeleri, Avrupa Birliği (AB) ve NATO, Rusya’nın ilhak girişime ve süren işgaline karşı net bir biçimde tavrını ortaya koymaktadır ki Kırım, Ukrayna toprağıdır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.