Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sızdırılan TÜGVA belgeleri: Bir kişi tutuklandı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait belgeleri sızdırdığı suçlamasıyla gözaltına alınan Ramazan Aydoğdu tutuklandı.

TÜGVA belgelerinin sızdırılmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dernekte bir dönem yöneticilik yaptığı belirtilen Ramazan Aydoğdu gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Aydoğdu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan Aydoğdu, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Aydoğdu, “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” ve “sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu “İçerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.