Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BAE’nin fiili yöneticisi Muhammed Bin Zayid’in Türkiye ziyaretinin perde arkası: “Ankara Müslüman Kardeşler dosyasını kapattı” – Yusuf Şerif ile söyleşi

Ankara’nın yakın zamana kadar 15 Temmuz darbe girişimini finanse etmekle suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) fiili lideri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan (MBZ), 10 yıl aradan sonra dün (24 Kasım) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında iki ülke merkez bankaları arasında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sıcak paraya yönelik swap anlaşmasına kapı aralayan bir işbirliği anlaşmasının yanı sıra, BAE’nin yatırım yapmak istediği dokuz alanda da ön anlaşmalar yapıldı. Hasılı MBZ, Türkiye’ye 10 milyar dolarlık yatırım fonu tahsis etti. Abu Dabi’de yaşayan gazeteci Yusuf Şerif’e bu ziyaretin arka planını sordum. Şerif, MBZ’nin Türkiye’ye resmi ziyarette bulunmasını sağlayan siyasi adımın Ankara’nın Müslüman Kardeşler dosyasını kapatması olduğunu söyledi. Yani Türkiye Körfez ülkeleri, Mısır ve İsrail tarafından terör örgütü sayılan Müslüman Kardeşler üyeleri için güvenli sığınak olmaktan çıkacak. Şerif, fiili olarak BAE’yi yönetse de veliaht prenslik dışında resmi titri bulunmayan MBZ’nin dün Ankara’da devlet başkanı protokolüyle karşılandığına da dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.