Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 14. hafta sona erdi: Göztepe ile berabere kalan Fenerbahçe, lider Trabzonspor’un 12 puan gerisine düştü

Süper Lig’de 14. hafta, dün (29 Kasım) oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından sona erdi. Fenerbahçe, Adis Jahovic’in golü ile geriye düştüğü karşılaşmada beraberliği Serdar Dursun’un kafa golü ile kurtardı. Sarı-lacivertliler, bu sonucun ardından lider Trabzonspor’un 12 puan gerisine düştü. 

Göztepe ile Fenerbahçe yenişemedi

Göztepe, Süper Lig’in 14. haftasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabakanın ilk yarısı, düşük bir tempoda geçti. Ancak seyircisinin desteğini arkasına alan İzmir temsilcisi, düşük tempoda geçen ilk yarıda pozisyonları bulan ekip oldu. Ev sahibi, dakikalar 33’ü gösterdiğinde Halil Akbunar ile sağ kanattan atak geliştirdi. Halil’in harika ortasına yükselen Adis Jahovic ise kaleci Berke Özer engelini aşamadı. Ancak Jahovic, bu pozisyondan yalnızca yedi dakika sonra fileleri sarsmayı başardı. Mesut Özil’in kısa düşen pasında araya giren 34 yaşındaki Makedon santrfor, şık bir vuruş ile meşin yuvarlağı ağlara yolladı ve takımını öne geçirdi. Göztepe, Jahovic’in bu golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine pozisyonlar ile başladı. Göztepe, 47. dakikada Halil Akbunar ile yakaladığı net fırsatta direği geçemedi. Bu pozisyon adeta maçın kırılma anı oldu. Fenerbahçe, 48. dakikada skora dengeyi getirdi ve maça yeniden ortak oldu. İrfan Can Kahveci’nin harika ortasına yükselen Serdar Dursun, kafa vuruşu ile fileleri sarstı. Müsabakanın kalan dakikaları, karşılıklı gol pozisyonlarına sahne oldu. Ancak her iki takım da skor tabelasını değiştirecek golü bulmayı başaramadı. Öte yandan Fenerbahçe’de Filip Novak, 88. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Gürsel Aksel Stadyumu’nun ev sahipliğini yaptığı maç ise Adis Jahovic ve Serdar Dursun’un karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

İzmir deplasmanından beraberlik ile dönen Fenerbahçe, puanını 24’e çıkardı. Son haftalarda yalnızca Galatasaray’ı mağlup edebilen sarı-lacivertliler, böylelikle lider Trabzonspor’un 12 puan gerisine düştü. Göztepe ise puanını 11’e yükseltti. 

Adis Jahovic’in Göztepe’yi öne geçiren golü:

Serdar Dursun’un Fenerbahçe’ye beraberliği getiren golü:

İrfan Can Kahveci’nin oyundan çıkarken gösterdiği tepki:

Süper Lig’in 14. haftasında alınan skorlar:

Adana Demirspor 0-0 Kasımpaşa 

Medipol Başakşehir 0-0 Altay

Fraport TAV Antalyaspor 3-0 Aytemiz Alanyaspor

Çaykur Rizespor 1-0 Yukatel Kayserispor

Beşiktaş 0-4 GZT Giresunspor

Gaziantep FK 3-2 İttifak Holding Konyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük 0-2 Trabzonspor

Demir Grup Sivasspor 4-0 Atakaş Hatayspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-0 Galatasaray

Göztepe 1-1 Fenerbahçe

Süper Lig’de 14. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.