Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da Ezidi soykırımı davası- “IŞİD’lilerin işlediği insanlığa karşı suçlar, yaptıkları soykırım Türkiye’de de yargılama konusu olmak zorunda”- Avukat Nuray Özdoğan ile söyleşi

Almanya’nın Franfurt kentinde görülen davada ilk kez bir IŞİD üyesi, Ezidiler’e soykırım yapmaktan suçlu bulundu. 29 yaşındaki Iraklı IŞİD üyesi Taha el Cumali, beş yaşındaki bir Ezidi kız çocuğunu esir alıp ölüme terk etmek de dahil, insanlığa karşı ve savaş suçları işlemekten ömür boyu hapis cezasına mahkûm edildi. Bu örnek kararın anlam ve önemi ile Türkiye’deki yargının IŞİD’liler konusundaki tutumunu Av. Nuray Özdoğan ile konuştuk. Özdoğan, IŞİD üyelerinin kollandığını düşündüren anlayış ve uygulamalarla ilgili örnekler verdi, uyarılarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.