Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ve “helalleşme” çağrısına Kürt seçmenin yoğun olduğu Kanarya Mahallesi’nde yaşayan halk ne diyor? – “Muhalefette kim olursa onu destekleyeceğiz”

Haber & Kamera & Kurgu: Ufuk Çeri

İstanbul’da Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı Küçükçekmece’nin Kanarya Mahallesi’nde, yurttaşlara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını ve “helalleşme” çağrısını sorduk. 

Kıraathanede mikrofon uzattığımız bir tekstilci, “Muhalefette herhangi bir aday, kim olursa olsun, onu destekleyeceğiz yani. Yapacak bir şey yok.  Buna isim vermeye… Kılıçdaroğlu, Akşener veya şey değil… Ben mesela İmamoğlu sempatizanıyım, beğendiğim bir belediye başkanımız. HDP’li olmama rağmen seçim döneminde de çalıştım. İYİ Partililer ile de dostuz, arkadaşız, beraber çalışıyoruz. Biz ayrımcılığı sevmeyen insanlarız. Sosyalizmi savunan biri, insan ayrımı yapamaz zaten. Irkı neymiş? Beni ilgilendirmez” dedi.

Bir yurttaş da “Burada bir sürü insanın hakkı var Kılıçdaroğlu’nda. Kobani konusunda ‘evet’ verdi. Millet Meclisi’nde yargılanmalarına ‘evet’ verdi. Kılıçdaroğlu’na neyi helal edeceğim? Bugünkü ülkenin sorumlusu Kılıçdaroğlu’dur, iyi bir muhalefet yapamadığından dolayı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.