Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski UFC şampiyonu Conor McGregor, İrlanda’nın Avrupa Birliği’nden ayrılmasını istedi: “İnsanları aşı olmaya zorlamak bir savaş suçudur”

MMA’in (Karma Dövüş Sanatları) en başarılı sporcularından Conor McGregor, insanların aşı olmaya zorlanmasını ”savaş suçu” olarak niteledi. İrlandalı dövüşçü, koronavirüs önlemlerine yönelik yürüttüğü aşı politikası nedeniyle ülkesinin Avrupa Birliği’nden çıkmasını da talep etti. 

”İnsanları aşı olmaya zorlamak bir savaş suçudur”

MMA’in (Karma Dövüş Sanatları) en başarılı sporcularından Conor McGregor, yaptığı açıklamalar ile gündemde yer almaya devam ediyor. Uzun zamandır sakatlıklar nedeniyle ringlerden uzak kalan İrlandalı boksör, koronavirüs aşılarına ilk günden bu yana karşıt bir duruş sergiliyor. McGregor, son olarak sosyal medya hesabından konu ile ilgili sert bir mesaj paylaştı. İnsanları koronavirüs aşısı olmaya zorlayan ülkeleri eleştiren McGregor, Avrupa Birliği’nin (AB) yürüttüğü aşı politikasını ise yerden yere vurdu. İnsanların aşı olmaya zorlanmasını ”savaş suçu” olarak niteleyen İrlandalı dövüşçü, sosyal medya hesabından ”İnsanların vücutlarına bir şey enjekte etmeye zorlamak suç değil mi? İnsanların seçme hakkı olmalıdır. Ancak AB’nin insanları aşı olmaya zorlama girişimi devam ediyor. Buna katılmıyorum. Fakat ABi’nin kucağında yer alan iktidardaki köpeklerimizin kendilerine söylenenleri yapacağını biliyorum. İrlanda’nın Avrupa Birliği’nden ayrılma zamanı artık geldi. İnsanları aşı yaptırmaya zorlamak savaş suçudur” diye yazdı. Ancak McGregor, gönderisine gelen olumsuz tepkilerin ardından paylaşımını silmek zorunda kaldı. 

Kendisine yönelik tepkilerin artmasının ardından paylaşımını silen McGregor, daha sonra ise konu ile ilgili yeni bir paylaşımda bulundu. Cümlelerinin dozajını hafifleten McGregor, ”Bir insanı, vücuduna istemediği bir şeyi enjekte etmeye zorlamak yanlıştır. Ben aşılara değil seçim yapma özgürlüğünün alınmasına karşıyım” dedi.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.