Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (127) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: “İktidar, eleştirilerimize cevap vermemek için işi hakarete vardırıyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu oldu. Programda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri, erken seçim ihtimali ve CHP’nin Mersin mitingi konuşuldu.

“Eleştirilerimize cevap vermemek için işi hakarete vardırıyorlar”

Bütçe görüşmelerinin demokratik hakların kullanımı açısından oldukça önemli olduğunu belirten Kuşoğlu, “Muhalefet olarak her konuyu zorlamak istiyoruz çünkü bütçe görüşmeleri demokrasinin en önemli unsurlarından biri. Bakanlar seçilmemiş kişiler, Meclis’e karşı sorumlu değiller sadece cumhurbaşkanına karşı sorumlular. Meclis’te bir komedi oynuyoruz. Bizim sorularımıza ve eleştirilerimize cevap vermemek için işi hakarete vardırıyorlar” diye konuştu. 

“Kemal Bey’in hareketine ‘el sürçmesi’ diyebiliriz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşması sırasındaki hareketini de yorumlayan Kuşoğlu, “Kemal Bey’in güzel konuşması bu hareket yüzünden gölgelendi ama reklamın iyisi kötüsü yoktur. Kimseye hakaret yoktu orada, AKP’li vekiller bir saat boyunca laf attı Kemal Bey’e. El sürçmesi diyebiliriz” dedi.

“Mitinglere bir süre ara verip ilkbaharda başlayabiliriz”

Bülent Kuşoğlu, CHP’nin uzun zaman sonraki ilk büyük mitingi hakkında da konuştu. Mersin’deki mitinge katılımın yoğun olduğunu ancak şehit haberi nedeniyle coşkunun düşük kaldığını söyleyen Kuşoğlu, ilerleyen zamanlardaki mitingler için şunları söyledi: “Biz gerekli dikkati gösterdik. Halkı da yormak istemiyoruz. Heyecanlarını hemen yitirmek istemiyoruz. O yüzden belki bir süre ara verip ilkbahara doğru yeniden mitinglere başlayabiliriz.”

“Artık erken seçime gidilmesi gerekiyor”

Erken seçim olasılığını değerlendiren Kuşoğlu, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önümüzdeki sene yapılabileceğini belirterek, “İnsanların iktidara çok büyük tepkisi var. Artık erken seçime gidilmesi gerekiyor” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.