Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK, İstanbul’da miting düzenledi – Arzu Çerkezoğlu: “İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) “İstanbul ses veriyor: Artık yeter geçinmek istiyoruz” sloganıyla İstanbul’daki Kartal Meydanı’nda bir miting düzenledi. Mitinge çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve yurttaş katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir” diye konuştu.

DİSK‘in bugün (12 Aralık) saat 14.00’de Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve yurttaş katıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklamalarda bulundu.

Çerkezoğlu, “İşsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara ve faturalara ‘yeter’ diyenler, emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı’nda toplandı” dedi.

“Ekonomik krizin yükünü biz işçiler taşıyoruz” diyen Çerkezoğlu, “TÜİK, ‘Enflasyon yüzde 21’ diyor. Biz, ‘İşsizlik’ diyoruz, onlar diyorlar ki ‘İşsizlik azaldı ülkede’. Biz, ‘Geçinemiyoruz’ diyoruz” diye konuştu.

“Paramız değer kaybettikçe ülke daha yoksul ve bağımlı hale geliyor”

Türk Lirası’nın değer kaybettiğini vurgulayan Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “İşçi sınıfının alın teriyle dalga geçenler, tarih sizi affetmez, biz de affetmeyeceğiz. Biz, sizin gibi para sayma makinelerinde dolar saymıyoruz. Sizin dolar garantili ödemelerle ihaleleri verdiğiniz üç-beş müteahhitten birisi değiliz. Onlar zenginleştikçe biz her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Türk Lirası değer kaybettikçe, ülkenin kaynaklarını ucuza kapatmaya gelen, her gün birisinin gelip öbürünün gittiği petrol şeyhleri kazanıyor. Paramız değer kaybettikçe biliyoruz ki bu ülke daha yoksul ve bağımlı hale geliyor. Ülkeyi yönetenler liranın her gün değer kaybetmesiyle övünüp ‘kurtuluş savaşı’ diyorlar. Bunların kurtuluş savaşı dedikleri kendi koltuklarının kurtuluşu.”

“İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir”

“Sadece emeğimiz, ekmeğimiz için değil, adalet, özgürlük, demokrasi için ayağa kalkıyoruz işçi sınıfı olarak” diye konuşan Çerkezoğlu, DİSK’in asgari ücrete dair talebini şöyle dile getirdi:

“Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye’deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim, işçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL’dir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.