Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’ndan Ankara’da gövde gösterisi – İYİ Parti lideri Meral Akşener: “Adayımız 13. cumhurbaşkanı olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener, “Seçim ne zaman olur, onu bilmiyoruz ama yapılacak seçimde 13. cumhurbaşkanı olarak, Millet İttifakı’nın adayının seçileceğine inanıyorum” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da “Bu ülkenin çılgın adamlara değil, akıllıca düşünen adamlara ihtiyacı var” diye konuştu.

Akşener: “Saray şürekâsı kalpten gidiyor”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 85 yeni otobüs için düzenlediği tanıtım toplantısı Millet İttifakı’nı yan yana getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal etkinliğe birlikte katıldı.

“Millet İttifakı’nın kazandığı yerlerdeki belediyelerin davet ettikleri bu tür hizmet toplantılarında yaptığım konuşmalardan sonra Saray şürekâsı kalpten gidiyor. Şimdi sizin şahsınızda gene aynı yolu tutacağım” diyen İYİ Parti lideri Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada bulunan siyasetçilerin tümü 1997 tarihinden bu yana iktidarın içinde yer almamış insanlardan oluşuyor. 20 yıldır aynı zihniyetin, benzer isimlerin yönettiği bir Türkiye’deyiz. Sayın Kılıçdaroğlu şahidimdir, ben belediyeler alınabilsin diye çırpındım. Şahıs olarak çırpındım. Niçin belediyeler önemli? İşte bugün yapılan bu hizmetle ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ne dediler bizler için? ‘Bunlar iki kazı güdemez’ dediler. ‘Bunlar her şeye karşı’ dediler. Bunlar şöyle dediler, bunlar böyle dediler. Bu zihniyeti bu ülkenin yönetiminden göndermenin yolu neydi? Somut bir başarı öyküsü oluşturmaktı.”

“Millet İttifakı’nın adayı 13. cumhurbaşkanı olacak”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Akşener, şöyle devam etti:

“Bugün geldiğimiz noktada, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının 13. cumhurbaşkanı olacağına dair inancın pekişmesinin sebebi büyükşehir belediye başkanlarımızın somut çalışmalarıdır. Sosyal belediyecilik anlayışının somut bir biçimde hayata geçiren Mansur Yavaş’a ve ilçe belediyelerimiz dahil olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederim. İnandırıcılığı sağlayan yapılan işlerdir. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yaptıkları bu özverili çalışmalar neticesinde, seçim ne zaman olur onu bilmiyoruz ama yapılacak seçimde13. cumhurbaşkanı olarak Millet İttifakı’nın adayının seçileceğine inanıyorum.” 

“Bağıra bağıra ağlamak istiyorum”

“Bağıra bağıra ağlamak istiyorum” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün bir toplantıya katıldım. O toplantıda iki yıldır interneti olmadığı için okuma yazma öğrenememiş çocuklarımızın rehabilitasyon merkezlerine gönderildiğini biliyor musunuz? Allah sizden razı olsun. Siz bunu engellediniz ve görevinizi yerine getirdiniz. Umarım ki saraylarda yasayanlar sizin ayağınıza çelme takmak yerine bu çalışmaları örnek alırlar ve Türkiye genelindeki bu haksızlığın, bu hukuksuzluğun, bu acımasızlığın önüne geçerler.”

Kılıçdaroğlu: “Sorunların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündemindeyse ekonomi vardı. Aklı başında olan herkesin ekonomik krizden şikayetçi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “2013’ten beri otobüs alınmıyorsa bir sorunumuz var demektir. Otobüs almak için çaba harcayan büyükşehir belediye başkanımıza engel çıkartılıyorsa bir sorunumuz var demektir. Eğer milyonlarca evladımız internete ulaşamıyorsa bir sorunumuz var demektir. Halen yüz binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa bir sorunumuz var demektir. Gençler geleceklerinden endişe duyuyorsa, yurtdışına nasıl gideriz diye düşünüyorlarsa bir sorunumuz var demektir. Eğer Türk Lirası, yabancı para karşısında pul haline düşüyorsa bir sorunumuz var demektir. Sorunların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir çünkü sorumluluk onlara aittir. Çözemediklerine göre bizim çözmemiz gerekiyor. Çözenlerin iktidara gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bu memleketin çılgın adamlara değil, akıllı adamlara ihtiyacı var”

Ülkenin çözülemeyecek sorunu olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var. Sorunları masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara ihtiyacımız var. Olayı bilen insanlara ihtiyacı var. Kibirlilere değil, alçakgönüllü, ülkesi için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Sorunlara böyle yaklaştığımız zaman, pek çok sorunun kısa süre içerisinde çözüleceğini biliyoruz. Çözülmeyecek sorunu yoktur” dedi.

Uysal: “İdari, siyasi ve adli denetimin yapılamadığı bir ülkede bu maliyeti vatandaşımız ödüyor”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da toplantıda şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde niyetinden emin olduğumuz sayın başkan başta olmak üzere bir Ankara sakini olarak bizler de gönül rahatlığı içerisindeyiz. Milletin ihtiyacından ziyade, işte Ankapark’a 801 milyon dolar harcanmış ama bunun hesabı sorulmuyor. O açıdan idari, siyasi ve adli denetimin yapılamadığı bir ülkede bu maliyeti vatandaşımız ödüyor.”

Yavaş: “Size göre hiçbir şey yapmadık ama Ankara halkına sorduğunuz zaman memnuniyeti göreceksiniz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise” Toplam 301 adet otobüsümüzün 82 adedi bugünden itibaren hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Bununla birlikte, Avrupa Birliği programı kapsamında üç adet yerli üretim otobüs de belediyemize hibe edildi. Bu üç çevreci ve yeni nesil otobüsümüzü de bugünden itibaren Ankara caddelerinde görmeye başlayacağız” dedi. Eleştirilere de yanıt veren Yavaş, “İnsan hayatı için yapılan bu çalışmaları sizler hizmet saymazsanız, size göre hiçbir şey yapmadık. Ama Ankara halkına çıkıp sorduğunuz zaman büyük memnuniyeti mutlaka göreceksiniz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.