Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde “Sefalete mahkûm değiliz” diyen öğrencilere polis müdahalesi: 26 gözaltı

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde “Sefalete mahkûm değiliz, krizin faturasını ödemek zorunda değiliz” başlıklı forum düzenlemek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. 25 öğrenci ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Mutlu Arslan, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Mülkiyeliler Birliği, okuldaki saldırıları ve öğrencilerin gözaltına alınmasını kınadı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ekonomik krizi tartışmak üzere 8 Aralık’ta düzenlenmek istenen foruma Ülkü Ocakları mensubu olduğu edilen bir grup saldırmış, 9 Aralık’ta da Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) içinde bir kişinin öğrencilere bıçakla saldırdığı görüntüler kaydedilmişti.

Saldırıların ardından İletişim, Hukuk ve Siyasal Bilgiler fakültelerinden öğrenciler bugün (14 Aralık) forum düzenlemek için SBF’de toplandı. Öğrencilerin, “Sefalete mahkûm değiliz, krizin faturasını ödemek zorunda değiliz” başlığıyla düzenlemek istediği foruma polis müdahale etti. 25 öğrenci ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Mutlu Arslan gözaltına alındı. Öğrencilerin yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı anları görüntülemek isteyenler de polis tarafından engellendi.

Mülkiyeliler Birliği’nden kınama: “Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın”

Mülkiyeliler Birliği, okulda gerçekleşen saldırıları ve öğrencilerin gözaltına alınmasını kınadı. Açıklamada, “Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri tarafından okulumuzda gerçekleştirilen ve bir süredir gerçekleştirilmesi çeşitli saldırılarla engellenmeye çalışılan ekonomik kriz konulu foruma yapılan polis müdahalesini kınıyoruz. Müdahale esnasında gözaltına alınan üyemiz ve Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Mutlu Arslan ile çok sayıda öğrencinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.