Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gamze Açar’ın düşerek ölmesine ilişkin davada bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı: “Gamze Açar’ın kanında toksik veya uyuşturucu maddeye rastlanmadı”  

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 17 yaşındaki lise öğrencisi Gamze Açar’ın 31 Ekim’de iş görüşmesi için gittiği termal otelin beşinci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması bugün (16 Aralık) Ankara Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi Gamze Açar’ın adli tıp raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, Açar’ın kanında toksik ve uyuşturucu madde olmadığı tespiti yer aldı. Mahkeme heyeti, beş sanığın tutukluluk haline devamına hükmetti ve duruşmayı 3 Şubat 2022 tarihine erteledi. 

Beş sanığın yargılandığı dava dosyasına giren İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda, Gamze Açar’ın, kanında bulunan maddelerin tedavisinde kullanılan ilaç etken maddeleri olduğu, tedavi düzeyinde olup toksik düzeyde olmadığı, aranan toksik ve uyuşturucu maddelerin bulunmadığı bilgisi yer aldı.

Raporda ayrıca, Açar’ın ölümüne neden olan travmatik değişimlerin tamamının olay yeri inceleme raporunda da belirtildiği gibi yüksekten düşme sonucu meydana geldiği ve ölüm nedeninin kişinin kendi iradesiyle düşme mi yoksa başkalarının etkisi ile mi meydana geldiği konusunda ise tıbben bir değerlendirilme yapılamadığı belirtildi. 

Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emre Eker, Mehmet Doğan, Rıza Doğan ve Mustafa Emre Demiral cezaevinden video konferans aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Hüseyin Emre Gürgen duruşmada hazır bulundu.  

Ne olmuştu?

17 yaşındaki Gamze Açar, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020’de iş görüşmesi için gittiği bir otelde cinsel saldırıya uğramasının ardından beşinci kattan şüpheli şekilde düşerek öldü. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gamze’nin otelde görüştüğü, kendilerini devremülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Faillerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Emre Eker ile Mustafa Emre Demiral tutuklanırken, Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli ölümün failleri Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından yargılanıyor.

Beş sanık hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 63’er yıla kadar hapis istemiyle açılan dava, 3 Şubat 2022 tarihine ertelendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.