Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK Basın-İş’ten Muharrem Sarıkaya protestosu: “O tokat, gazetecileri hapisle yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e tokat atan gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı, Habertürk TV’nin İstanbul-Taksim’deki binasının önünde protesto etti. DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, “Emekçilere atılan tokat affedilemez” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in konuk olduğu Habertürk TV’nin canlı yayın programında, kanalın Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, İHA’nın Gaziantep kameramanı Ahmet Demir’e tokat atmış ve itmişti.

DİSK Basın-İş, Sarıkaya’nın Demir’e uyguladığı şiddeti protesto etmek için Taksim’deki Habertürk TV binasının önünde eylem düzenledi.

“Emekçilere atılan tokat affedilemez”

Eylemde konuşan DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, “O tokat, sırtını güce dayayarak kendisini dev aynasında görmeyi normal sanan anormal egoların hepimize yıllardır yaptığının görünür hale gelmesidir” dedi.

Sarıkaya’nın attığı tokadı, gazetecileri geçim sıkıntısıyla terbiye etmeye çalışan anlayışın ete ve kemiğe bürünmüş hali olarak niteleyen Eren, “O tokat gazetecileri hapisle, para cezalarıyla yıldırmaya çalışan iktidarların uygulamalarının devamıdır, tekrarıdır. Emekçilere atılan tokat affedilemez” diye konuştu.

“Basın emekçilerine açıkça eziyet ediyorlar”

Birçok gazetecinin, Sarıkaya’nın kendilerine de kötü davrandığını açıkladığını hatırlatan Eren, “Muktedirlere ve yöneticilere sırtlarını dayayanlar çalışanlara, basın emekçilerine açıkça eziyet ediyor ve bu eziyetlere iş kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor” diye ekledi.

“Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız, bu lümpen tavrı hoş görmemeleri”

Muharrem Sarıkaya’nın Habertürk Ankara Temsilciliği’nden istifa ettiğini, gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediğinin net olmadığını söyleyen Eren, şöyle devam etti: “Pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde, iş arkadaşına şiddet uygulamak, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna güvenerek yapmak asla kabul edilemez. Habertürk yönetimine çağrımız, Sarıkaya’nın bütün görevlerinin sona erdirilmesidir. Sarıkaya’nın üye olduğu tüm meslek örgütlerine çağrımız, bu lümpen tavrı hoş görmemeleri, tüm üyeliklerinin sonlandırılmasıdır.” 

Basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor”

Şiddete uğrayıp sesini duyuramayan gazetecilerin de olduğunu belirten Eren, “Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaralım. Örgütlü ses çıkaralım. Türkiye yeni bir dönemi konuşuyor. Bunun etkisini medya üzerinde de görüyoruz. Unutmayalım, yeni medya eskinin alışkanlıklarıyla yürümemeli. Tüm medyada gazetecilerin, basın emekçilerinin örgütlü olması gerekiyor. Basın emekçileri, tüm emek güçleri ve demokrasi isteyen halk, buna engel olmaya kalkanları da yıkıp geçecektir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.