Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İktisatçı Nesrin Nas ile söyleşi: “Yoksul olandan zengin olana çok ciddi bir servet aktarımı var”

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ve iktisatçı Dr. Nesrin Nas ile döviz kurlarındaki dalgalanmayı, Türk Lirası (TL) mevduatları için yapılan yeni düzenlemeyi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kur krizine karşı açıkladığı yeni ekonomi tedbirlerini konuştuk.  

“Hazine’yi vergi ödeyen 84 milyon insan finanse ediyor”

Dr. Nesrin Nas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü (20 Aralık) kabine toplantısı sonrasında açıkladığı yeni ekonomi tedbirlerinin, “Yüksek faiz enflasyonun sonucu değil, sebebidir” anlayışıyla uygun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“’Politika kadar faiz var. Her gün saat 11.00’de döviz alış kurunu ilan edeceğim. TL mevduatı yatırıp, vadesi gelip de bunu bozduğu zaman kur farkı çok yüksek çıkarsa aradaki farkı hazineden sana vereceğim’ diyor. Banka sahibine burada bir risk yok. Burada risk tamamen Hazine’ye aktarılmış durumda. Hazine’yi vergi ödeyenler finanse ediyor. 84 milyon çalışıyor vergisini veriyor ve Hazine bu vergilerle dönüyor. Açıkçası yoksul olandan zengin olana doğru çok ciddi bir servet aktarımı var.”

“Muhalefetin vatandaşa, ‘Bu duruma sizi iktidar getirdi, oradan sizi çıkaracak olan da biziz’ demesi lazım”

Muhalefet partilerini de eleştiren Nesrin Nas, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Muhalefetin seçmene kızmayı bir tarafa bırakıp, Erdoğan’ın o seçmeni nasıl yönlendirdiğini ve nasıl muhtaç hale getirdiğini çok iyi anlaması gerekiyor. Bu arada tabii yeni rejimle beraber Erdoğan siyasi kimliğin dışında devletin kendisi haline geldi. Muhalefet artık iktisatçıların anlattığı şeyleri topluma anlatmaktan vazgeçip orada politik bir dil kullanmalı. Muhalefetin vatandaşa, ‘Bu duruma sizi iktidar getirdi, oradan sizi çıkaracak olan da biziz’ demesi lazım.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.