Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague Panorama (17): Anadolu Efes, Kızılyıldız karşısında galibiyet serisini sürdürdü – Fenerbahçe Beko’da, De Colo ve Vesely’nin sakatlıkları üzdü

Turkish Airlines EuroLeague’de 2021-2022 sezonunun resmi olarak ortasına, 17. haftanın ardından ulaştık.

Anadolu Efes galibiyet serisini üç maça çıkardı

Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Kızılyıldız’ı 84-83 mağlup ederek üst üste üçüncü, toplamda dokuzuncu galibiyetini aldı. Bu sezon inişli çıkışlı performans ortaya koyan Vasilije Micic, galibiyeti getiren iki serbest atış dahil olmak üzere takımının son 10 sayısını kaydetti. Beşte beş üçlük isabetiyle oynayan Tibor Pleiss, 21 sayı bulan Micic’i geçerek 23 sayı, 7 ribaundla maçın en skoreri oldu. Nikola Kalinic ise 7/14 isabet oranıyla 20 sayı – 5 asistle Sırp ekibinin bir kez daha hücumdaki lideriydi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe Beko’nun dört maçlık galibiyet serisi, Lyon’da ASVEL karşısındaki 84-82’lik mağlubiyetle sona erdi. Nando De Colo ve Jan Vesely’nin sakatlanmasına rağmen maçı son anlara taşıyan Fenerbahçe’de Achille Polonara, 8/12 saha içi isabetiyle 23 sayı – 11 ribaundla haftanın en dikkat çekici performanslarından birini sergilediler. Dyshawn Pierre’in 17 sayı, 7 ribaund, ikişer asist ve top çalmalık desteği yeterli olmadı. Dört maçlık yenilgi serisini sonlandıran ASVEL’de ise Chris Jones, 27 sayıyla EuroLeague kariyer rekorunu kırdı.

Fenerbahçe Beko, maçın ardından De Colo’nun sol el ikinci tarak kemiğinde kırık, Vesely’nin sağ ayak bileğinde burkulmaya bağlı bağ yaralanması oluştuğunu açıkladı.

Fenerbahçe’nin açıklaması:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

22 Aralık Çarşamba günü oynanması planlanan Zalgiris Kaunas – AX Armani Exchange Milan karşılaşması, İtalyan temsilcisindeki sakatlıklar ve koronavirüs vakaları nedeniyle sezonun oynanamayan ilk maçı oldu.

ALBA Berlin, Monaco’yu evinde 92-84 mağlup etti. ALBA sezonun altıncı galibiyetini alırken Monaco, son sekiz maçta yedinci mağlubiyetini aldı. Başkent temsilcisinde Ben Lammers, Marcus Eriksson, Maodo Lo üçlüsünün toplam 45 sayısına ilaveten, Luke Sikma 8 sayı – 8 ribaund – 7 asistle destek oldu. Mike James’in 25 sayı, 8 asisti galibiyet için yeterli olmadı.

ALBA Berlin – AS Monaco karşılaşmasının özet görüntüleri:

Çarşamba günü (22 Aralık) oynanan Barcelona – UNICS Kazan mücadelesi, sezonun en heyecanlı maçlarından biri olurken maç sonundaki hakem kararları tartışmalara yol açtı. Barcelona, maçın son düzlüğünde Isaiah Canaan’ın tribünlere sus işareti yapmasının ardından 88-73’ten geri gelerek maçı uzatmalara taşıdı (94-94) ve toplam 220 sayının atıldığı maçı 111-109 kazandı.

Nikola Mirotic’in 28, Kyle Kuric’in 24 sayıyla takımının 15. galibiyetinin mimarı olduğu maçta Barcelona, kullandığı 44 serbest atıştan 42 sayı çıkardı. Başta normal sürenin sonunda Mirotic lehine çalınan faul olmak üzere bazı düdükler tartışmalara sebep oldu. Son 12 maçta üçüncü mağlubiyetini tadan UNICS’te sezonun sürprizlerinden Lorenzo Brown 27 sayı, 7 ribaund, 9 asist, John Brown 21 sayı, 5 ribaund, 5 top çalmayla etkileyici maçlarına bir yenisini ekledi. 

Barcelona. – UNICS Kazan karşılaşmasının özet görüntüleri:

Yunan derbisinde kazanan Olympiakos

EuroLeague’de sezonun ilk Yunan derbisinde Olympiakos, OAKA’da Panathinaikos’u 65-84 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Son yedi maçta altıncı galibiyetini alan Pire temsilcisinde Kostas Sloukas 16 sayı – 6 asistle, Sasha Vezenkov 14 sayı – 5 ribaund – 4 asist ile oynadı. Atina temsilcisinde ise 17 sayı, 7 asistle oynayan Nemanja Nedovic, 14 sayı, 11 ribaund, 5 asistle oynayan Georgios Papagiannis ayakta kalan isimler oldu.

Panathinaikos – Olympiakos maçının özeti:

Koç Pablo Laso ve yedi oyuncusunun koronavirüst testleri pozitif çıktığı için CSKA Moskova karşısına dördü genç, oyuncu dokuz kişiyle çıkan Real Madrid, CSKA Moskova’yı 71-65 mağlup etmeyi başardı. Walter Tavares’in 15 sayı – 10 ribaundu ve Nigel Williams–Goss’un 17 sayısının yanında 2004 doğumlu Urban Klavzar’ın 10 sayılık desteği müsabakanın kazanılmasında oldukça değerliydi. CSKA’da Will Clyburn (16 sayı – 13 ribaund) ve Nikola Milutinov (13-10) double double yaptı.

Real Madrid – CSKA maçının özeti:

Perşembe gününün diğer iki maçında Bitci Baskonia, Audi Salonu’nda Bayern Münih’i 76-81 mağlup ederek altı maçın ardından deplasmanda kazandı. Alışkın olduğu potalara eski günleri hatırlayan Wade Baldwin, 30 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Üst üste üçüncü, toplamda 10. mağlubiyetini yaşayan Bayern’de ise Vladimir Lucic, 14 ribaundla kariyer ve kulüp rekoruna imza attı.

Son topa kalan maçta Zenit, St Petersburg’da Maccabi Playtika Tel Aviv’i 73-71 mağlup ederek ilk devreyi 11-6 dereceyle başarılı şekilde sonlandırdı. Alex Poythress ve galibiyeti getiren üçlüğü sokan Billy Baron toplam 36 sayı kaydetti. Maccabi Tel Aviv’de Jalen Reynolds’ın 24 sayı – 11 ribaundlık double double’ı mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

Bayern Münih – Bitci Baskonia maçının özeti:

Zenit St Petersburg – Maccabi Playtika Tel Aviv maçının özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de 17. haftanın en güzel 10 hareketi:

EuroLeague’de sezonun ikinci yarısının başlangıcı olarak nitelendirilebilecek 18. hafta maçları, 29-30 Aralık tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe Beko, açılış maçında 29 Aralık Çarşamba günü saat 20:45’te Real Madrid’i ağırlayacak. Anadolu Efes, 30 Aralık Perşembe saat 19:00’da Rusya’da UNICS Kazan’ın konuğu olacak.

Turkish Airlines EuroLeague’de 17. haftanın ardından ilk devrenin puan durumu:

EuroLeague’de 18. haftanın fikstürü:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.