Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BDDK’dan 13 bankaya 50’şer bin lira ceza

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), verilen kredilerin amacına uygun kullanımı için iç kontrol mekanizmalarını zamanında oluşturulmadıkları gerekçesiyle 13 bankaya 50’şer bin lira para cezası verdi.

BDDK, bankalara bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine için gerekli kontrol mekanizmalarının oluşturulması uyarısında bulunmuştu.

BDDK’nın yetkili birimleri incelemelerinin ardından rapor hazırladı. 13 bankanın bazı iç denetim mekanizmalarının zamanında oluşturulmadığı tespit edildi. Bunun üzerine, 13 bankaya Bankacılık Kanunu’nun 148. maddesine göre 50’şer bin lira ceza uygulanmasına karar verildi. Ceza alt sınırdan uygulandı.

Cezanın gerekçesinin kredilerin döviz ya da kripto para kaynaklarında kullanımı olmadığı belirtildi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.