Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan: “Siyasi hayatının finali, 84 milyon için umuda açılan yeni bir başlangıç olacak”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, bugün (29 Aralık) Ankara 1. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Turgut Özal’dan alıntılar yaptığını ancak Özal’ın icraatlarının tam tersini yaptığını vurgulayarak, “Farkında mısınız bilmem ama, 28 Şubatçılarla, mafya-çete dostlarıyla aynı gemidesiniz. Biz o geminin ülkemize hayır getirmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bir yanınızda krizlerin ortağı Bahçeli, diğer yanınızda Çin muhibbi Perinçek varken, siyasetinize Özal’ı alet etmeyin” dedi. 

“Özal gitmiş Mersin’e, Erdoğan gidiyor tersine”

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Rahmetli Özal Türk Lirası’nın onurunu kurtarmıştı. Biz de aynısını yapıyoruz” açıklamasına ilişkin şunları söyledi:  

“Hep diyorum ya, bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor. Rahmetli Özal’ı da, yaptıklarını da bilmiyor. Özal, dövize çevrilebilir mevduat hesaplarına ilişkin, ‘Çok şükür kaldırdık, bilgisizliğin vesikası’ diyor. Erdoğan, lafa gelince Özal’ı dilinden düşürmüyor çünkü rahmetli Özal’ın milletimizin gönlündeki yerini çok iyi biliyor ve onu devamlı istismar ediyor. İcraata bakıyoruz, tam tersini yapıyor. Hani bir deyim var ya, Özal gitmiş Mersin’e, Erdoğan gidiyor tersine. Rahmetli bu olanları görse, 2021 yılının Erdoğan’ını herhalde sopayla kovalardı. ‘Ne yapıyorsun, hiç ders almadın mı?’ derdi.”

“Erdoğan, Türkiye’yi basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 153. sıraya geriletti”

Türkiye’deki bütün toplum kesimlerinin geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayan Babacan, son dönemde gelir dağılımının iyice bozulduğunu ve zenginin daha zengin, yoksulun ise daha yoksul hale geldiğini belirtti. Özal’ın basın özgürlüğünü savunduğunu ve “Yanlış haber de yapsalar, hakaret de etseler kızmam” açıklamasını hatırlatan Babacan, şöyle devam etti:

“Erdoğan, Türkiye’yi basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 153. sıraya geriletti. Gazetecilere davalar, cezalar, mobbingler, işten kovdurtmalar. Özal, vatandaşlarımız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidip hakkını arayabilsin diye yol açmış. Hatta biz de 2010 yılında, bu toplumun  yüzde 58’inin onayıyla, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurunun yolunu açtık. AİHM karar alıyor, Erdoğan bizim mahkemelerimize dönüp ‘Uymayın, yapmayın’ diyor. Bu yüzden Türkiye tarihinde ilk defa yaptırım sürecine girdi.”

“Erdoğan-Bahçeli-Perinçek troykasının ülkemizi içine soktuğu bunalımdan kurtulacağız”

Doğu Perinçek’in, “Turgut Özal ne dediyse tersini yapacağız. Onların hepsi çöplük” sözlerini hatırlatan Babacan,  “Erdoğan, Özal’ı bilmiyor ama iktidarın rotasını çizdiğini söyleyen Perinçek gayet iyi biliyor. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. 28 Şubatçılarla, mafya-çete dostlarıyla aynı gemidesiniz. Bu karanlığı hep beraber el ele verip sonlandıracağız. Erdoğan-Bahçeli-Perinçek troykasının ülkemizi içine soktuğu bu bunalımdan kurtulacağız” diye konuştu. 

Babacan, Twitter hesabından da şu mesajı paylaştı: Millete nankör diyecek kadar ileri giden Erdoğan’ın siyasi hayatının finalinde tercih ettiği yalnızlığa, çaresizliğe üzülüyorum. Ama bu ülkeyi düşürdüğü duruma daha çok üzülüyorum. Sayın Erdoğan’ın siyasi hayatının finali, 84 milyon için umuda açılan yeni bir başlangıç olacak.

Mehmet Emin Ekmen: “Erken seçimin şart olduğunu söylüyoruz”

Medyascope’a konuşan DEVA Partisi Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen, iktidarın şu an seçime gidemeyeceğini söyleyerek, “Türkiye’de siyasi yönetim anlayışı, zihniyeti, ve kadroları bir bütün olarak değişmediği müddetçe çoklu kriz ortamında bir düzelme olmaz. Erken seçimin şart olduğunu söylüyoruz” dedi.  

DEVA Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf da “Dövizin pik yapması da, aşağıya inmesi de bu iktidar döneminde gerçekleşti. Ülkede bir yönetilememe durumu var” diye konuştu.  

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkanı İdris Şahin, “Türkiye’de hem ekonomik kriz hem de siyasal krizle karşı karşıyayız. Bu kriz ev yapımı bir kriz. Krizin adresi de Beştepe’deki akıldan ve bilimden uzak yönetim anlayışı. Hemen şimdi seçim olmalı” ifadelerini kullandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.