Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Tıp Öğrenci Kolu Üyesi Mahmut Ercan: “Enes’in yaşamına son vermesi münferit değil, tıp eğitiminin zorluğundan ve ideolojik baskılardan çoğumuz mustaribiz”

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, ailesinin baskısı nedeniyle kaldığı cemaat yurdunda hayatına son vermeden önce yaşadığı gelecek kaygısını ve tıp eğitiminin zorluğunu dile getirmişti. Tıp fakültesi öğrencilerinin konuya ilişkin düşünceleri hakkında konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) MYK Üyesi Mahmut Ercan, sorunun münferit olmadığına dikkat çekti. Ercan, “Bizleri geleceksizliğin karanlık çemberine hapsettiler. Tıp eğitiminin zorluğu, barınma sorunu ve ideolojik baskılardan çoğumuz mustaribiz. Taleplerimiz cemaat yurtlarının kapatılması, devletin tüm öğrencilere barınma hakkı sağlaması, tıp fakültelerinde sınav sisteminin öğrenciyi yıpratmamak üzere yeniden değerlendirmesi, mobbinge karşı gerekli önlemlerin derhal alınması, çalışma koşulları ve maaşlarının acilen iyileştirilmesi yönündedir” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) MYK Üyesi Mahmut Ercan, öğrenciler için barınma imkanlarının yetersiz olmasının kendi kararlarını vermek isteyen gençleri alternatifsiz bıraktığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yalnızca tıp öğrencilerinin değil, ülke genelinde son iktidar döneminde hesapsızca ve gereğinden fazla açılan üniversiteler büyük bir barınma sorunu meydana getirdi. KYK yurtlarının yetersizliği, ev kiralarının öğrencilerin karşılayamayacağı kadar yüksek fiyatlara çıkması, bağımsız özel yurtların astronomik düzeye çıkan ücretleri öğrencileri iktidar destekli veya ideolojik amaçlara çalışan tarikat yurtlarına itmektedir, ne var ki gerçekten manevi duygularla çocuklarının bu tür tarikat yurtlarında kalmasını isteyen aileler de bulunmaktadır. “

“Tarikat yurtları kapatılmalı” çağrısı

Sorunun münferit olmadığını söyleyen Ercan, “Enes Kara korku içinde, çaresiz, gelecek kaygısıyla boğulmuş, aile baskısı ve toplum baskısı sebebiyle kendi yaşamına son verdi ancak tıp öğrencileri olarak Enes arkadaşımızın yaşadığı sorunlardan mustaribiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen ay tıp fakültesi öğrencileri ile buluşarak sorunlarını dinlemişti. Tıp öğrencilerinin taleplerinin ve problemlerinin Sağlık Bakanı tarafından dinlenmesinin kendileri için çok önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Ercan, “Bu konuda isteğimiz sosyal devletin gerekliliklerine dayanarak mevcut hükümetin KYK yurtlarının sayısını artırması, kira fiyatlarını denetlemesi, psikolojimize zarar veren tarikat yurtlarını denetlemesi ve kapatmasıdır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.