Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gençlik örgütlerinin Enes Kara eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı

Elazığ’da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için, gençlik örgütleri tarafından “Bu düzende geleceğimiz yok, biz yaşayacağız” çağrısıyla İstanbul’da Taksim-Tünel Meydanı’nda düzenlemek istenen eylem, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasakladı. Polis çok sayıda eylemciyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Yadigar Aygün ve Tuba Apaydın da var.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Barınamayanlar, Yurtsuzlar ve Birleşik Gençlik Meclisleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gençlik örgütü, Elazığ’da ailesinin zoruyla kaldığı cemaat evindeki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için bugün (14 Ocak) saat 19.30’da Taksim-Tünel Meydanı’nda açıklamada bulunmak istedi.

Ancak Beyoğlu Kaymakamlığı eyleme izin vermedi.

Polis, Tünel Meydanı’nı ablukaya aldı. Önce Tünel Meydanı’nda eylemcilere müdahale eden polis, ara sokakta yapılmak istenen açıklamaya da izin vermedi. Gençlik örgütlerinin üyeleri ve gazeteciler darp edildi.

Polis müdahalesinin ardından bir grup İstiklal Caddesi’ne çıktı. Eylem yapmak isteyen gençlik örgütlerinin üyeleri yeniden polis ablukasına alındı. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda eylemcilere bir kez daha müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların polis aracında darp edilmesi eylemciler tarafından protesto edildi. Gazete Karınca’dan Yadigar Aygün ve Yeni Demokrasi gazetesinden Tuba Apaydın’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.