Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Omicron varyantı gölgesinde yüz yüze eğitim: “Binlerce sınıf karantinaya alındı”

Türkiye’de Omicron varyantı nedeniyle günlük vaka sayısı 80 bin civarına yaklaştı. Artan vakalar ve okullardaki önlemlere ilişkin Medyascope’a konuşan VELİ-DER Başkanı Ömer Yılmaz, okullarda Omicron varyantına karşı bir önlem alınmadığını ve binlerce sınıfın karantinaya alındığını vurgulayarak, eğitimin sağlıklı şartlarda yürütülmediğini söyledi. 

Omicron varyantı nedeniyle Türkiye’deki vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yalnızca semptom gösterenlere PCR testi yapılacağını ve karantina süresinin yedi güne indirildiğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise yüz yüze eğitimin devam edeceğini, koronavirüs nedeniyle tamamen kapanan okul olmadığını ve en az bir doz aşı olan öğretmenlerin oranının yüzde 94’e ulaştığını aktardı.

“Çok hızlı yayılan Omicron için ek önlemler alınması gerekiyor”

Vaka sayılarındaki dramatik artışla beraber okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceği tartışılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime devam edeceğini söyledi. Ancak yeni dönemin başladığı 6 Eylül 2021 tarihinden bu yana, okullarda alınan önlemlerde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Okullardaki son durumu Medyascope’a değerlendiren Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER) Başkanı Ömer Yılmaz, “Okullarda gerekli önlemler alınmadı ve bu nedenle eğitim sağlıklı şartlarda yürütülmüyor. Omicron varyantı çok hızlı yayılıyor ve okullarda yayılmasını önlemek için ek tedbirlerin alınması gerekiyordu. Maalesef okullarda maske-mesafeden başka bir önlem yok” diye konuştu. 

“Binlerce sınıf karantinaya alındı”

İstanbul’da kapatılan birçok özel okul olduğunu aktaran Yılmaz, “Omicron ile beraber kapatılan sınıf sayısında ciddi bir artış var. Kapatılan okullar var, binlerce sınıf karantinaya alındı” dedi. 

“Türkiye’de çocukların aşılanması için herhangi bir çalışma yok”

Okullarda havalandırma ve hijyen koşullarına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerde aşılanma oranının yüksek olduğu açıklanıyor ancak çocuklardaki aşılanma oranı düşük. Birçok ülkede aşı beş yaşa kadar indirildi. Ancak Türkiye’de çocukların aşılanması için herhangi bir çalışma yok. Okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi dışında olumlu bir şey yok.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.