Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de trans kadın Günay Özyıldız öldürüldü: İki şüpheli gözaltında

Trans kadın Günay Özyıldız, dün gece (16 Ocak) İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşadığı apartmanın girişinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Olay dün gece (16 Ocak) İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Üçkuyular Mahallesi’nde meydana geldi. Bir apartmanın girişinde bir kişinin yerde yattığını görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese giden polis ve sağlık ekipleri, apartmanda yaşayan trans kadın Günay Özyıldız’ın (48) yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Özyıldız’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, çevredeki güvenlik kameralarını tarayarak olayla ilgili iki şüpheliyi belirledi. Ö.A. (20) ve olay yerine beraber geldiği belirlenen Z.A., polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.