Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İHD Ankara Gençlik Komisyonu’ndan Enes Kara açıklaması: “Enes’i kaybettiğimiz hafta 10 genç çeşitli sebeplerle intihar etti”

Enes Kara’nın intiharı ile ilgili olarak İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Gençlik Komisyonu adına yapılan açıklamada “Derinleşen ekonomik kriz, iktidarın yürüttüğü çıkmaz politikalar, eğitimin niteliksizleşmesi gibi birçok sorun öğrencileri geleceksizleştiriyor. Enes Kara intihar etmemiş, sistem tarafından katledilmiştir” denildi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharı üzerine İHD Ankara Gençlik Komisyonu bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan İHD Ankara Şube Yöneticisi ve Ankara Gençlik Komisyonu üyesi Tunahan Gözlügöl, “Enes Kara’yı ailesinin baskısıyla kaldığı cemaat yurdunun baskısı ve bölümünün ağırlığı sebebiyle kaybettik” dedi.

Gözlügöl, “Sadece Enes’i kaybettiğimiz o hafta 10 genç çeşitli sebeplerle intihar etmiştir. Enes Kara’nın, Sibel Ünli’nin, Furkan Celep’in bize anlattıkları, binlerce gencin sadece temsilidir” diyerek geleceksizlik ve yoksulluk sebebiyle intihar eden gençlerin aslında sistem tarafından katledildiğini söyledi.

“Ekonomik kriz ile derinleşen yoksulluk, öğrencileri cemaat yurtlarına mecbur bırakırken ücretsiz, nitelikli, sağlıklı barınma isteyen öğrenciler gözaltına alınmaktadır” diyen Gözlügöl, Ankara’da üniversite öğrencilerinin Enes Kara için yapmak istediği eylemde “Enes’in katili cemaat yurtlarıdır” diyen 15 kişinin ters kelepçeyle, tehditle gözaltına alındığına dikkat çekti. Gözlügöl, demokratik taleplerini dile getiren öğrencilerin, LGBTİ+’ların, “Gülistan Doku nerede” diye soranların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından atıldığını söyledi.

İktidarın, KYK yurtlarının niteliğini ve sayısını artırmak yerine, cemaat yurtlarına hibe yaptığını söyleyen Gözlügöl, “Bu durum KYK yurtlarına ulaşamayan öğrencileri cemaat yurtlarına mecbur bırakmaktadır. Cemaat yurtlarında zorla yürütülen dini faaliyetler, öğrencilerin özgür iradelerini çiğnemektedir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.