Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ebru Gürcan’ı öldüren Necati Gürcan hakim karşısına çıktı – Av Fırat Can Güngör: “Ağırlaştırılmış müebbet cezası verileceğini öngörüyoruz”

Evli olduğu Ebru Gürcan’ı öldüren Necati Gürcan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması dün (20 Ocak) Bursa 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya ilişkin Medyascope’a konuşan Önce Çocuk ve Kadın Derneği Platformu avukatlarından Fırat Can Güngör, Sistematik şiddete maruz kalan, defalarca koruma kararı almış olmasına rağmen kararların uygulanmaması nedeniyle bir kadının malumun ilanı şeklinde öldürülmesiyle sonuçlanan bir olay var burada. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verileceğini öngörüyoruz” dedi. 

Sistematik şiddet uyguladığı Ebru Gürcan’ı “uzaklaştırma” kararına rağmen geçtiğimiz eylül ayında evine zorla girerek öldüren Metin Gürcan’ın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün (20 Ocak) görülen ikinci duruşmaya “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Metin Gürcan, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi’nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tarafların, Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Bursa Şubesi avukatlarından Fırat Can Güngör ve Nazlı Ceren Şendoğan’ın hazır bulunduğu duruşmaya, öldürülen Ebru Gürcan’ın annesi Zehra Yeter de katıldı.

Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sanığın hastaneye sevkine ve tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22′ Şubat 2022 tarihine erteledi. 

Sistematik şiddet uyguladı, koruma kararlarına rağmen öldürdü

Duruşmayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Fırat Can Güngör, sanığa ağırlaştırılmış müebbet ceza verileceğini öngördükleri vurguladı. Ebru Gürcan’ın sistematik şiddete maruz bırakıladığını, defalarca koruma kararı aldırdığını vurgulayan Güngör, sanığa indirim uygulanmaması için çaba gösterdikleri söyledi.

Güngör, “Bu münferit bir olay değil. Aslında daha önceden gerçekleşebilecek bir olayın sonuncu halkası oldu. Mart ayında görülecek duruşmada hastaneden rapor gelirse, savcılık mütalaası verilecektir ve dava mayıs gibi sonuçlanacaktır” dedi.

Dernek adına çağrıda bulunan Güngör, “Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Türkiye’nin her yerinden bize ulaşabilirler. Özellikle çocuk ve şiddet vakalarında yanlarında olacağız ve mücadelelerine destek olacağız” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.