Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Talepleri karşılanmayan sağlık çalışanları iş bırakıyor: “Sağlık hizmetini durdurma gücümüz olduğunu hatırlatacağız”

Sağlık Bakanlığı, taleplerini duyurmak için geçen yıl 23 Kasım’dan 27 Kasım’a kadar Ankara’ya Beyaz Yürüyüş gerçekleştiren, ardından da 15 Aralık’ta G(ö)rev yapan hekimlerin taleplerini dikkate almadı. Talepleri yerine getirilmeyen hekimler sağlık çalışanlarının haklarını düzenleyen yasa teklifinin Meclis’e getirilmesi için tekrar G(ö)reve başladı. Ankara’daki Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkezi önünde konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, nöbeti 4 Şubat’a kadar sürdüreceklerini söyledi ve “Eğer yankı bulmazsa 8 Şubat’ta son görevimizdir bu, devam eden günlerde süreleri artırarak sağlık hizmetini durdurma gücümüz olduğunu hatırlatacağız” dedi.

TTB Genel Merkezi önünde yapılan eyleme HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Atilla Ilıman, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan katıldı. Fincancı, yapacakları eylemi sanatçılar, milletvekilleri ve sağlık sektörünün tüm bileşenleri ile birlikte sürdüreceklerini belirtti.

Sağlık emekçilerinin özlük haklarıyla ilgili yapılacak düzenlemenin ocak ayında Meclis gündemine getirileceği belirtilmesine rağmen bu konuda herhangi bir gelişme olmadığını dile getiren TTB Merkez Konseyi Üyesi Kazım Doğan Eroğulları, “Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yasa teklifinin 4 Şubat’a kadar Meclis’e getirilmesi için Beyaz Nöbet’teyiz. Tasarının gelmemesi ve taleplerimizin karşılanmaması halinde 8 Şubat Salı günü G(ö)rev’de olacağımızı şimdiden duyuruyoruz, Bilinmelidir ki özlük haklarımızın Meclis’e getirilmesi için son, tek günlük G(ö)rev’imiz olacak. Öncelikli/acil taleplerimiz başta olmak üzere tüm haklarımızı alana kadar mücadelemiz ve G(ö)rev eylemlerimiz büyüterek devam edeceğiz” diye konuştu.

“Ülkemizin geleceği için ayaktayız”

Ekim ayından beri eylem yaptıklarını ve Sağlık Bakanlığı’ndan görüşme talep ettiklerini dile getiren Eroğulları, eylemlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca’nın kameralar önünde hekim gelirlerinde düzenleme yapılacağını açıkladıklarını hatırlattı ve “Taleplerimizi karşılamasa, eşitsiz ve yetersiz de olsa hekimlerin ücretlerinde iyileştirme getiren bir teklif bütün siyasi partilerin oylarıyla aralık ayı başında Meclis’ten geçti ancak düzenleme komisyona getirildi ve iktidar milletvekillerinin önerisi ile tamamen geri çekildi” dedi.

Milletvekillerinden destek

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “İktidarı uyarıyoruz. Meclis’e getirdiğiniz yasa eksikti, yanlıştı. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti’ne asla yakışmıyor. Bizim bürokrasimiz yeterli ve beceriklidir. Saraya ve Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz ‘Hekimlerin hakkı ödenmez’ dediniz, hâlâ ödemiyorsunuz. Buradan uyarıyoruz, eylemlerimiz hakkımızı alana kadar sürecek” diye konuştu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Biz bu sesin duyulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sayın Fahrettin Koca, madem ‘Hekimler haklı, hekimlerimiz istifa ediyor, yurtdışına gidiyor’ dediniz. Bu hal nedir? Neden bu yanlış sağlık politikalarında ısrar ediyorsunuz? Randevu vermeyen Sağlık Bakanı’na bunu soruyorum “dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler