Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol işçilerinin Ankara’daki eylemi polis baskısı sebebiyle iptal edildi

Trendyol Express şubelerinde esnaf-kurye olarak dağıtım yapan kuryeler, 2022 için yüzde 11 oranındaki zammı protesto etmek için dün (25 Ocak) İstanbul’da iş bırakma eylemi yapmıştı. Bugün de Ankara’da 15.30’da Akköprü metro çıkışında konvoy oluşturacaklarını duyuran işçilerin, eylemi polis baskısı sebebiyle iptal ettiği öğrenildi.

İşçilerle irtibat halinde olan DİSK Enerji-Sen Örgütlenme Uzmanı Osman Çokaman’ın Medyascope’a verdiği bilgiye göre işçiler, tıpkı İstanbul’da olduğu gibi Ankara’da da arabalarla konvoy yapacaklarını söyledi. İşçilerle yaptığı görüşmenin ardından polis tarafından arandığını belirten Çokaman, tekrar işçileri aradığında işçilerden “Polis bizi arayarak eylemi yapmamamız için tehdit etti, WhatsApp grubumuz dağıldı, eylemi iptal ettik” yanıtını aldığını aktardı. Çokaman, işçilere Ankara’da eylemlerin artık Ulus Meydanı’nda yapılabildiğini, eylemi iptal etmek yerine Ulus Meydanı’nda yapabilecekleri bilgisini paylaştığında ise işçilerin “Polis bizi tekrar arayarak Eylemi nerede yaparsanız yapın müdahale ederiz’ dedi” karşılığını verdiğini dile getirdi.

Ankara’daki eylemin iptal edilmesine ilişkin Medyascope’a konuşan bir İstanbul Trendyol Express işçisi de Ankara’daki işçilerin çok yoğun baskı altında olduğu bilgisini doğruladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.