Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BM: Taliban 100’den fazla eski hükümet görevlisini öldürdü

Birleşmiş Milletler (BM), Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirdiği 15 Ağustos’tan itibaren, eski Afganistan hükümetiyle bağlantılı 100’den fazla ismi öldürdüğüne dair güvenilir suçlamalar duyduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu rapor, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesi ve Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından, ülkede 39 milyon insanın yaşam koşullarının kötüleştiğinin bir resmini çizdi.

Guterres, yaşanan ölümlerin üçte ikisinin genel af ilanına rağmen yaşandığını ve “yargısız infazlar” sonucunda meydana geldiğini söyledi. İncelemeler sonucunda öldürülenler arasında eski Afganistan hükümet yetkilileri, hükümete bağlı güvenlik güçlerinde çalışanlar ve yabancı askerler ile işbirliği yapanlar olduğu da belirtildi.

Raporda radikal İslamcı terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olarak bilinen IŞİD-Horasan’a bağlı en az 50 kişinin de yargısız infaz edildiğine yönelik iddialar yer aldı.

Raporda, “İnsan hakları savunucuları ve medya çalışanları saldırı, yıldırma, taciz, keyfi tutuklama, kötü muameleye maruz kalmaya devam ediyor” denildi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.