Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hepsi-Jet esnaf-kuryeleri, LC Waikiki ve ünlülere boykota destek çağrısı yaptı: “Hakkımız olanı istiyoruz sessiz kalmayın”

Eylemlerini Hepsiburada’nın iş ortaklarını boykot etme çağrısı ile sürdüren Hepsi-Jet esnaf-kuryeleri, şirketin ticaret hacminin yüksek olduğunu söyledikleri iş ortakları LC Waikiki’den destek istedi. Zam istediği için işten atılan ve Medyascope’a konuşan bir Hepsi-Jet esnaf–kuryesi, Armağan Çağlayan’ın sosyal medyadan ünlülere yaptığı destek zincirini sürdürmesi için çağrıda bulundu.

Hepsi-Jet kuryesi Medyascope konuştu ve eylemlerinin başarıya ulaşması için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek şu çağrıyı yaptı:

“İş ortağı diye geçiyoruz ama insan yerine bile koyulmuyoruz, bir işçinin aldığı hakları ve değeri görmüyoruz. Yeri geldiğinde, ücretsiz çalışma fedakârlığı bile gösterdiğimiz halde sözleşmelerimizi patır patır feshettiler. LC Waikiki’den, çıktığımız bu yolda arkamızda durup, kavgamızda yanımızda durarak Hepsiburada’nın gözünü açmasını istiyoruz, sessiz kalmasınlar istiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz.”

“Sıra size de gelecek”

Aynı şubede çalışıp daha yüksek geliri olan esnaf-kuryelerin olduğunu ve bu durumun bir adaletsizlik yarattığını dile getiren kurye, Hepsiburada’nın çalışanlara yönelik olarak katı bir yaklaşım içinde olduğunu, tatil ya da firmanın kampanya günlerinde ücretsiz çalışma fedakarlığını gösteren çalışanlara bile acımadan sözleşme feshettiğini söyledi. Türkiye’nin bütün bölgelerinden esnaf-kuryeler ile temsilciler kurulu oluşturduklarını söyleyen kurye, “En önemlisi arkadaşlarımızın eyleme destek olması”  dedi ve Hepsi-Jet kuryelerine şöyle seslendi:

“Hiçbiri halinden memnun değil, hepsi mutsuz ama bastırılmışlık var, cesaretsizlik var. Haklarını bilmiyorlar ve iş bulamama korkusu yaşıyorlar. Firma, şu anda acayip şekilde baskı yapıyor. Her gün şubelerden fotoğraf istiyor ve müdürlere sürekli  ‘Facebook, WhatsApp, Telegram gruplarında olanlar çıksın’ diye talimat yağdırıyorlar. Buradan esnaf kuryelere sesleniyorum, matematiği bilmiyorsanız elinizde hesap makinesi var giderinizi, gelirinizden çıkarın, asgari ücreti kazanıyorsanız, halinizden memnun bir şekilde devam edin. Fakat çalıştığınızda kazandığınız rakam asgari ücrete bile tekabül etmiyor. Hakkımız olanı istiyoruz, bunu hepimiz için istiyoruz. Sustukça sıranın size de gelebileceğini ve o zaman yanınızda kimsenin kalmayacağının farkına varın.”

Leman Dergisi ve ünlü isimler kuryelere destek olmuştu

Kuryelerin çağrısı sosyal medyada karşılık bulunca firma yetkilileri tweet atan kişilere yapılan eylemin “algı oluşturma çabası” olduğuna ilişkin özel mesajlar atmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.