Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isparta’da son durum: Şehir merkezinde bazı mahallelerde elektrik tekrar kesildi, köylerin büyük bölümü elektriksiz, ara sokaklar karla kaplı, su kesintileri yaşanıyor

Isparta’da 3 Şubat’ta başlayan yoğun kar yağışının ardından kente günlerce elektrik verilemedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün akşam (6 Şubat) sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Ancak kent merkezinde bazı mahallelerde hâlâ elektrik yok.

Isparta’da 3 Şubat’ta başlayan yoğun kar yağışının ardından enerji nakil hatlarının ve diğer altyapıların zarar görmesi sonucu kent merkezi, ilçeler ve köylere günlerce elektrik verilemedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün akşam sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Ancak kentte elektrik sorunu bugün (7 Şubat) de sürdü.

Zafer ve Fatih mahalleleri gibi şehrin merkezinde yer alan mahallelerde öğlen saatlerinden itibaren yeniden elektrik kesintisi yaşanmaya başladı.

Konuştuğumuz Ispartalılar, çoğu bölgede elektriklerin gidip geldiğini, bu sebeple elektronik cihazlarını kullanamadıklarını, suların da yok denecek kadar az aktığını söyledi.

Yollar kar ve buzla kaplı

Isparta’nın merkez mahallelerinde yürüyoruz. Ana yollarda kar temizleme çalışması yapılmış olsa da yollar araç kullanımına elverişli değil. Ara sokaklar ise kar ve buzla kaplı. Kentte çok sayıda ambulansın yollarda olduğunu görüyoruz. Kaldırımları kaplayan buz tabakası yürüyüşü zorlaştırıyor ve zaman zaman yaralanmalar yaşanabiliyor. 

“Isparta Isparta olalı böyle rezalet yaşamadı”

Zafer Mahallesi’nde apartmanının önüne sandalye çekerek oturan bir vatandaş, dün akşam gelen elektriğin tekrar gittiğini söylüyor ve sokağa vuran güneşle ısınmak için dışarı çıktığını belirtiyor. Vatandaş elektrik dağıtım şirketine ise tepkili:

“Isparta Isparta olalı böyle rezalet yaşamadı. Akdeniz Elektrik artık bırakmalı bence. Biz bu şirketten hizmet almayalım. Ben bu şirkete fatura ödemek istemiyorum.”

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1490681028473675790

“Elektronik aletleri çalıştıramıyoruz”

Başka bir vatandaş ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Büyük elektronik aletleri çalıştıramıyoruz. Sürekli gidip geldiği için, olan aletlere olacak. Su da yok. Gelse bile yok denecek kadar az akıyor. Burası şehir merkezi, köylerden bahsetmek bile istemiyorum.”

Ne elektrik var ne de su

Sabah saatlerinde konuştuğumuz bir fırıncı, “Burası Isparta’nın merkezi ve halen elektrik kesilebiliyor. Elektrik çalışması yapan araçlar ara yollara giremiyor. Köylerden bahsetmek bile istemiyorum, oralarda hâlâ elektrik yok. Bu arada suyumuz da şu anda yok. Gelse bile çok az akıyor” diyor.

“Dört-beş gündür duş bile alamıyoruz”

Isparta merkezde konuştuğumuz bir bakkal ise son durumu şöyle özetliyor: “Perşembe günü yoğun kar yağışı nedeniyle elektriğimiz gitti ve marketime bu sabahtan itibaren elektrik verildi. Evimde ise halen elektrik yok. Apartmanımızda üçüncü katta elektrik var, birinci katta yok. Dört -beş gündür duş dahi alamıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.