Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isparta’da ne oldu, neden oldu? CHP ve İYİ Parti’nin il başkanları anlattı: “Belediye altıncı günde karları bile küreyememiş, yazıklar olsun”

Isparta’da kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi hayatı günlerce felç ederken bazı köylere hâlâ elektrik verilemiyor. Kentte yaşananları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, “Ekrem İmamoğlu’nun bir saat yemek yemesi 10 gündür konuşuluyor. Isparta Belediye Başkanı krizin olduğu gün şehirde bile değildi. Neden tek cümle duyamıyoruz? Cumhurbaşkanı ‘Bizden önce mum vardı’ dedi, gelsin 2022 Isparta’sını görsün” diye konuştu. İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam da AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ‘Böyle muhalefete yazıklar olsun‘ sözlerini hatırlatarak “Şimdi kime yazıklar olsun? Elektriği özelleştirenlere mi? Belediye altıncı gününde hâlâ yolları küreyememiş, buna mı yazıklar olsun? Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun” dedi.

Isparta’da 3 Şubat’ta başlayan yoğun kar yağışının ardından enerji nakil hatlarının ve diğer altyapının zarar görmesi sonucu kent merkezi, ilçeler ve köylere günlerce elektrik verilemedi. Bugün (8 Şubat) itibarıyla sorun büyük ölçüde çözülse de bazı köylere hâlâ elektrik verilemiyor. Şehirdeki bir diğer sorun ise kar yağışının üzerinden beş gün geçmesine rağmen yolların hâlâ temizlenememesi.

Isparta’da konuştuğumuz CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı ve İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, şehirde yaşananları ve sorunların sebeplerini Medyascope‘a anlattı.

“Günler öncesinden belliydi”

Halıcı, yetkililerin afete karşı kayıtsız kaldığı görüşünde:

“Elektrik kesintileri 80 saate yakın vatandaşlarımızı mağdur etti. Kış günündeyiz, çok büyük mağduriyetler yaşandı. Fakat bu kadar kayıtsız kalınması akıl alır gibi değil. Bunu açıklama imkânları yok. Meteorolojik öngörüler var. Bu kar yağışının geleceği günler öncesinden belli. Siz neden gerekli hazırlığı yapmıyorsunuz, neden kriz masası bu kadar geç oluşturuldu?”

“Belediye başkanı şehirde bile değildi”

CHP İl Başkanı Halıcı, krizin sorumlusu olarak ise iki kurumu işaret etti:

“Burada birinci sorumlu AKP’li Isparta Belediyesi, daha sonrasında ise elektrik dağıtım şirketi, CK Elektrik. Cumhur İttifakı temsilcilerinin açıklamalarını takip ediyorum. Cumhurbaşkanının daha önce yaptığını burada yapmaya çalışıyorlar. Sanki Isparta’da hiçbir şey yaşanmamış gibi davranıyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun bir saat yemek yemesi 10 gündür konuşuluyor. Isparta Belediye Başkanı krizin olduğu gün şehirde bile değildi. Neden tek cümle duyamıyoruz? Cumhurbaşkanı ‘Bizden önce mum vardı’ dedi, gelsin 2022 Isparta’sını görsün.”

“Sizin bu ülkeye faydanız nedir?”

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam da belediyenin karla mücadeledeki başarısızlığına dikkat çekti:

“Hâlâ bazı sokaklara, köylere elektrik verilemediğini konuşuyoruz. Ancak zaten belediyemiz bundan 15 gün önce beş santimetrelik bir kar yağışında da sınıfta kalmıştı. Bu hafta da Isparta 30 santimetre kara gömüldü. Belediyenin kar küreme araçları ortada yok. Araçlar nerede? Şehrin merkezinde göremediğimi söylüyorum, diğer mahallelerimizi siz düşünün.”

Büyükçam, elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğuna da şöyle değindi:

“Devletimiz özelleştirmeleri yaparken vatandaşa altyapıların daha iyi hale geleceğini söylemişti. Bu altyapı çalışmaları nerede? Cengiz-Kolin ortaklığı Akdeniz Elektrik’i 10 yıl önce aldı. Altyapı çalışmaları nerede? Bugün hâlâ şehir merkezinde tahta elektrik direkleri var. Havalimanı yaptınız çöktü, yol yaptınız çöktü, elektrik şirketi aldınız, elektrik veremiyorsunuz. Sizin bu ülkeye faydanız nedir? Bir de dün AKP Milletvekili Recep Özel’in ‘Böyle muhalefete yazıklar olsun’ gibi cümleleri oldu. Şimdi kime yazıklar olsun? Elektriği özelleştirenlere mi? Belediye altıncı gününde hâlâ yolları küreyememiş, buna mı yazıklar olsun? Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlere yazıklar olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.