Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam (9 Şubat) saat 22.00’de Twitter hesabı üzerinden yeni bir video daha yayınladı. Elektrik faturalarına yapılan zamlar hakkında konuşan Kılıçdaroğlu vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Elektrik faturanızı ve IBAN numaranızı Saray’a yollayın. #SıraSende deyin. Çünkü bu kez sıra kendisinde” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca 31 Aralık’ta yapılan zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini söyledi.

Milyonlarca insanın geçim sıkıntısıyla yüzleştiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik özelleştirmelerinde de “beşli çete” diyerek tarif ettiği şirketlerin devreye sokulduğunu söyledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “31 Aralık’ta bizzat imzaladığın elektrik zammını geri al. Faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin” diyen Kılıçdaroğlu, zamlar geri çekilene kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğini duyurdu: “Erdoğan, 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim.”

“Bu kış açlık ölümleriyle karşılaşabiliriz”

Belediyelere de çağrıda bulunan CHP lideri, “askıda fatura” uygulamasının asgari ücret altında gelir elde eden vatandaşlara yöneltilmesini, aksi halde açlık nedeniyle ölümlerin yaşanabileceğini söyledi: “Halkın belediyelerine sesleniyorum: Askıda fatura hareketinizi bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın. Bu ailelerin yanında olmazsak bu kış açlık ölümleriyle bile karşılaşabiliriz.”

Çözüm önerileri

Elektrik faturalarında iki çeşit vergi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Buradan saraya sesleniyorum: KDV’yi yüzde 1’e indir. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 lira avantajı olacak. Senden bir çözüm beklentimiz yok. Sen bizi dinle, kanamayı durdur. Gerisini seçim sonrası biz çözeceğiz” dedi.

IBAN numaranız ile faturanızı gönderin”

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında vatandaşlara da çağrıda bulundu. Koronavirüs salgınının ilk zamanlarında Erdoğan’ın halka IBAN gönderdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Halkımıza çağrı yapıyorum: @RTE Erdoğan yazın ve IBAN numaranız ile birlikte faturanızı gönderin. Hatta bir de etiket ekleyin, #SıraSende deyin. Çünkü bu defa sıra kendisinde. Bakalım siz IBAN gönderince beyefendi ne yapacak, yardımınıza koşacak mı?” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.