Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP’den açıklama: “HDP’den bize gelen Mehmet Carti’nin bizimle ilgisi yok, ihraç etmiştik”

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinde HDP’den meclis üyesi seçildikten sonra MHP’ye geçen, HDP’nin “İhraç ettik” kendisinin ise “Ben istifa ettim” dediği Mehmet Carti ile ilgili MHP Mardin İl Başkanlığı’ndan da açıklama geldi. MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak Carti’nin, parti tüzüğü ve disiplinine aykırı davranışlarından dolayı 10 Ağustos 2021’de ihraç edildiğini açıkladı. Telefonla ulaştığımız Carti, MHP’den ihraç edildiğini doğruladı.

Medyascope’un dün (8 Şubat) “HDP’den ihraç edilince MHP’ye katıldı” başlığı ile kamuoyuna duyurduğu haber ile ilgili MHP Mardin İl Başkanı Ferhan Bozkuş’tan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bozkuş, Mehmet Carti’nin 10 Ağustos’ta MHP’den ihraç edildiğini şöyle duyurdu:

“Çeşitli haber sayfaları ve sosyal medyada dolaşan, ‘HDP’den ihraç edilen meclis üyesi Mehmet Carti, MHP’ye katıldı’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu olan şahsın bağımsız bir şekilde il başkanlığımızı ziyaret etmesinin ardından bağımsız olarak müracaat etmiştir. Daha sonra parti tüzüğümüz ve disiplinine aykırı tavır ve davranışlarından ötürü 10 Ağustos 2021 tarihinde ihraç edilmiştir. Mardin ve bölgede her geçen gün büyük sempati ve destek toplayan MHP, daha kararlı adamlarla ilerlemeye ve büyümeye devam etmektedir. Partimizi karalamaya yönelik yapılan bu tarz haberlerin kasıtlı olduğunu görüyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. Yapılan bu kasıtlı haberleri de esefle kınıyoruz.”

Carti, MHP’den ihraç edildiğini kabul etti

MHP’nin açıklaması üzerine telefonla ulaştığımız Carti, ihraç edildiğini doğruladı.

Artuklu Belediyesi’nin sitesinde Carti hâlâ MHP üyesi olarak görünüyor

MHP’nin yazılı açıklamasında10 Ağustos 2021’de Mehmet Carti’nin partiden ihraç edildiği belirtilmesine rağmen Artuklu Belediyesi’nin internet sitesinde Carti, MHP’nin belediye meclis üyesi olarak görünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.