Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fakülte ve tabela Siirt’te, öğrenciler Van’da, bina ihalesi iptal edildi

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt’te 2018 yılında kuruluşunu açıkladığı tıp fakültesi için dört yıl geçmesine rağmen henüz bina yapılmaması tartışmalara neden oldu. Fakültenin dekanlık tabelası Siirt’te bulunurken, 80 öğrencinin Van’da eğitim gördüğü, geçen aralık ayında yapılan morfoloji bina ihalesinin ise ödenek yokluğundan iptal edildiği öğrenildi.

2018’de kuruldu, bina yok, öğrenciler Van’da eğitim görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın memleketi olan ve kendisine başbakanlık yolunu açan Siirt’te, 2018 yılında tıp fakültesi kurulacağını açıkladı. Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi, 6 Temmuz 2018’de Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile resmi olarak kuruldu. Fakülte ilk öğrencilerini 2020 yılında almaya başladı. Öğrencilerinin eğitim yapacakları morfololi binası bulunmadığı için Siirt Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlükleri arasında protokol imzalanarak öğrencilerin YYÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeleri kararlaştırıldı.

Bina ihalesi ödenek yokluğundan iptal edildi

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 80 öğrencisi Van’daki eğitim görürken, Siirt’te yapılması kararlaştırılan morfoloji binası için bir türlü ihale yapılamadı. Binanın yeri konusunda yaşanan tartışmalar ve rant iddiaları nedeniyle süreç uzarken, 10 Aralık 2021’deki ihalenin ise bu kez ödenek yokluğundan iptal edildiği ortaya çıktı. Siirt Üniversitesi’nin Kezer yerleşkesinde 12 bin 700 metrekare kapalı alana inşa edilmesi planlanan bina için yeni ihalenin ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.