Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı cinayeti: İki kalaşnikof dere yatağında bulundu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada gün geçtikçe yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Cinayette kullanılan uzun namlulu silahlar, cinayet mahalline yakın bir dere yatağında bulundu. İşte detaylar.

Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polis, cinayet mahalline yakın bir dere yatağında atıl durumda iki adet kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait dört adet şarjör ve 39 adet mermi ile bir adet 9 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve toplam 13 adet mermi bulunduğunu açıkladı.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü, cinayetin meydana geldiği ilk andan itibaren soruşturmayı büyük bir titizlikle sürdürdüğünü ve faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi için gece gündüz çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“​KKTC Polis Genel Müdürlüğü, cinayetin işlenmesinin ardından her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak suç faillerinin Türkiye’deki bazı şahıslarla bağlantısı olabileceğini de değerlendirerek elde ettiği bulgu ve bilgileri Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile paylaşmış ve olayla bağlantısı olduğu düşünülen toplamda altı kişinin İstanbul’da tespit edilerek tutuklanmasını sağlanmıştır.”

Açıklamada saldırının hemen ardından Girne-Alsancak’ta 9 Şubat’ta iki kişinin, 12 Şubat’ta ise iki kişinin daha tutuklandığını belirtildi. 12 Şubat’ta düzenlenen operasyon sonucunda bir adet 9 mm çapında tabanca ve 15 adet mermi ele geçirildiği de kaydedildi.

KKTC’de altı kişi gözaltında

KKTC’de yürütülen soruşturma kapsamında altı kişi gözaltında. Dün (13 Şubat) Veysel Sarı ve Musa Çiçek, “tasarlayarak adam öldürme”, “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma, taşıma”, “kasti hasar ve yerleşim yerinde ateş açma” suçlamaları ile mahkemeye çıkarıldı.

Yasa dışı yollarla adaya gelmişler

Polis yetkilileri mahkemede, Sarı ve Çiçek’in Alanya’dan yasadışı yollarla adaya geldiklerinde ve adaya gelmelerinde Türkiye’de soruşturma kapsamında gözaltında bulunan ve Söylemez Kardeşler olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile bağlantıları bulunduğunu tespit ettiklerini anlattı.

Veysel Sarı mahkemede verdiği ifadede, “Bu olayda ben mağdurum, mağduriyetimin ortaya çıkarılmasını istiyorum” derken Musa Çiçek, “Olayla hiçbir ilgim yok. Mağdurum, tek suçum adaya kaçak olarak gelmek” dedi.

Falyalı’nın korumalarına da üç gün tutukluluk kararı

Cinayet gecesi Falyalı’nın yanında bulunan korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık da mahkemeye çıkarıldı. Polis Mustafa Özmüezzin, Gülce ve Işık’ın cinayet gecesi üç kez kanunsuz silahlar ile havaya ateş açtığını anlattı ve 12 Şubat günü gözaltına alındıklarını söyledi.

İstanbul’da altı kişi gözaltında

KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile yürütülen ortak soruşturma çerçevesinde dün (13 Şubat) İstanbul’da üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Mustafa Söylemez’in kardeşi Faysal Söylemez olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, KKTC Polis Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü ortak operasyon sonucunda 9 Şubat’ta İstanbul’da üç kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Gözaltına alınanların “Söylemez Kardeşler” olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve iki koruması olduğu ortaya çıkmıştı.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu SL 001 plakalı araca 8 Şubat saat 19:00 sıralarında Girne-Çatalköy’deki evinin yakınlarında ateş açılmıştı. Koruma şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırılmıştı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Falyalı kimdir?

İsmi Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Falyalı, 2016 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği yönetme suçlamalarıyla aranıyordu. Peki Falyalı kimdir, Peker Falyalı hakkında ne demişti ve “Duvar” kitabında adı nasıl geçiyordu?

Kaynak: Kıbrıs Postası, Yenidüzen

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.