Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros işçilerinden TÜSİAD önünde eylem: “Patronlar lüks içinde yaşıyor, biz ölüyoruz”

Migros’un İstanbul-Esenyurt’ta bulunan deposunda çalışırken düşük zam oranını kabul etmeyip iş bırakan ve işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) genel merkezi önünde eylem düzenledi. İşçiler, TÜSİAD’ın yayımladığı, yeni bir ekonomik kalkınma modeli sunan “Geleceği İnşa” başlıklı raporu yaktı.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışırken, ücretlerine yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eyleme başlayan ve işlerine son verilen DGD-SEN üyesi depo işçilerinin eylemi 12. gününde.

İşçiler depo önünde sürdürdükleri eylemi, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olduğu TÜSİAD’ın önüne taşıdı.

İşçiler, salı günü (15 Şubat) Anadolu Grubu önünde, çarşamba günü (16 Şubat) ise Tuncay Özilhan’ın Üsküdar’daki evinin önünde bir araya gelecek.

257 kişi işten çıkarıldı

TÜSİAD’ın önünde işçiler adına Lale Gül Kabakçı açıklamada bulundu.

Salgın boyunca çok çalıştırıldıklarını belirten Kabakçı, “Biz bir-iki kişi değiliz, 257 işçiyiz. Neden atıldığımızı sormaya geldik. Buranın neresi olduğunu biliyoruz, burası Tuncay Özilhan’ın başkanlık yaptığı ve Türkiye’yi yöneten patronların örgütü TÜSİAD’ın genel merkezidir. Peki biz buraya neden geldik? Migros, Anadolu Grubu’nun bir şirketi. Biz işçileri, ölümle yaşam arasındaki yaşama mahkûm edenler buradadır” dedi.

“Patronlar lüks içinde yaşıyor, biz ölüyoruz”

4 lira zam istedikleri için işten atıldıklarını söyleyen Kabakçı, “İşçiler olarak bize sunulan sefalete artık tahammülümüz yok. Depolarda, marketlerde, tersanelerde, fabrikalarda üreten biziz. Biz 4 lira zam istedik, çok mu? Hiçbirimiz geçinemiyoruz, faturalara bakmaktan korkuyoruz. Salgın boyunca ölümüne çalıştık. Patronlar ve onların etrafındakiler lüks içinde yaşadı, bizler öldük. Sakat kaldık, işsiz kaldık artık yeter. Kimseden bir şey dilenmiyoruz, kimseden bize yardım etmesini istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz” diye konuştu.

“Sonuna kadar direnmeye hazırız”

Talepleri kabul edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Kabakçı, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan sesleniyoruz, taleplerimiz kesin ve nettir. Biz çalışmak istiyoruz, haklarımızın verilmesini istiyoruz. 4 lira saat ücreti zammı yapılacak, işimize geri döneceğiz. Primler güvence altına alınacak, iş güvenliğimiz ve sağlığımız istismar edilmeyecek. Ya kabul edersiniz ya da sonuna kadar direnmeye hazırız. Migros bilsin, Tuncay Özilhan, saray bilsin; halkımız biliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.