Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna krizinin Küba füze kriziyle benzerlikleri – Soli Özel ve Serhat Güvenç tartışıyor

Amerikan istihbarat kaynakları Rusya’nın Ukrayna’yı çarşamba günü (16 Şubat) işgal edebileceğini duyururken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un bugün (14 Şubat) Kiev’e, yarın Moskova’ya yapacağı ziyaret de “Diplomasi için fırsat penceresi daralıyor” yorumlarıyla haberleştiriliyor. Bu arada Ukrayna krizini, 60 yıl önce ABD ve SSCB’yi nükleer savaşın eşiğine getiren Küba kriziyle karşılaştıran değerlendirmeler de yapılıyor. Küba krizi, iki süper gücün liderleri, Kennedy ve Kruşçef’in yürüttüğü gizli müzakerelerle aşılmıştı. Ukrayna krizi için Biden ve Putin arasında gizli müzakereler söz konusu olur mu? Kadir Has Üniversitesi’nden uluslararası ilişkiler profesörü Serhat Güvenç ve Soli Özel, koşulların bugün çok farklı olduğu görüşünde. İki krizin benzeyen ve benzemeyen yönlerini anlatan Güvenç ve Özel, Avrupa güvenlik mimarisini değişime zorlayan güncel durumu, Türkiye için olası sonuçlarına dikkat çekerek tartıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler