Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros depo işçileri, Anadolu Grubu Genel Müdürlüğü önünde eylemdeydi: ”Tuncay Özilhan sırtımızdan servetine servet kattı, bizi ekmeğimizden etti”

Migros’un İstanbul-Esenyurt’taki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatınca işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu’nun önünde eylemdeydi.

İşten çıkarılan Migros depo işçileri, eylemlerini 13 gündür sürdürüyor.

Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olduğu Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) önünde dün (14 Şubat) eylem yapan işçiler, bugün de Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grup’un İstanbul-Ümraniye’de bulunan genel merkezi önünde eylemdeydi.

“Bu villaları, rezidansları bizim sırtımızdan diktiniz”

Şirket yetkilileriyle görüşme taleplerine yanıt verilmeyen DGD-SEN üyesi işçiler, bina önünde beklemeye başladı. Burada konuşan DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Kemal Yılmaz, “257 işçiyi gözünün yaşına bakmadan sırf 4 TL istedi diye kapının önüne koymak o kadar kolay değil. Bu villaları, rezidansları bizim sırtımızdan dikerken o kadar işçinin ekmeği ile oynamak kolay değil” dedi.

“Çocuğunuz bir şey istediğinde alamadığınız için ağlayarak yatağa girdiniz mi hiç?”

İşten çıkarılan işçilerden Sinan Sağlam, Migros yetkililerine seslenerek, “Siz hiç evinizde üç gün boyunca sadece yumurta ile idare ettiniz mi? Eşiniz ya da çocuğunuz bir şey istediğinde alamadığınız için ağlayarak yatağa girdiniz mi hiç? Bunları yapmadığınız için bizleri anlamıyorsunuz. Yoksa bizim yanımızda olurdunuz. Bir umudumuz var, o da direnişimizdir” diye konuştu.

“Hırsızlık mı yapalım?”

Eylemde söz alan Azad Erdinç de “Adaletten bahsediyorsunuz, bizi işten çıkardınız” dedi.

Semine Korkmaz ise “Özilhan, bizim sırtımızdan servetine servet kattı, bizi ekmeğimizden etti. Bize hesap vermesi lazım. Kira, fatura bize geçinecek para kalmıyor. Hırsızlık mı yapalım?” diye konuştu.

İşçiler yarın da Özilhan’ın evinin önüne gidecek

İşçiler yarın (16 Şubat) da Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın İstanbul-Beykoz’da bulunan evinin önünde açıklama yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.