Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den doğalgaz ve enerji krizine çözüm önerileri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Motokuryelerin sorunlarına ve zam taleplerine değinen Akşener, “Motokuryelerin can güvenliğini tehlikeye atan, aşırı iş yüküne ve aşırı rekabete engel olmalıyız” dedi. Akşener, altı muhalefet liderinin görüşmesine ilişkin “Kurumsal anlamda ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da altı partinin bir araya gelmesi önemlidir” diye konuştu. İYİ Parti lideri Akşener, elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan zamları eleştirdi, çözüm önerilerini anlattı.

Motokurye açıklaması 

Motokuryelerin sorunlarına ve zam taleplerine değinen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, AKP’yi ve politikalarını eleştirdi. Akşener, “AKP sayesinde Türkiye, dünyanın en eğitimli motokurye ağına sahip oldu. Koronavirüs salgını ile e-ticaret şirketleri kârlarını katladılar. Ama maalesef bu iyileşme, kuryelerin çalışma şartlarına yansımadı. Sağlık sigortaları yok, yasal güvenceleri yok. Motokuryelerin can güvenliğini tehlikeye atan, aşırı iş yüküne ve aşırı rekabete engel olmalıyız” dedi.

Enerji ve doğalgaz krizi 

Türkiye’nin son dönemde yaşadığı enerji ve doğalgaz krizinin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Akşener, yaşanan sorunlara ilişkin, “Enerji gibi, uzmanlık ve tecrübe isteyen bir alanda, marketçiden, manifaturacıdan, hafriyatçıdan, damattan, büyük oyuncu yaratmak isteyen vizyonun mimarı Sayın Erdoğan, namı diğer Bay Kriz, dokunduğu her alanda olduğu gibi, enerjide yaşadığımız krizin de esas sorumlusudur. Sayın Erdoğan sebep, yaşadığımız enerji krizi sonuçtur” ifadelerini kullandı.

Elektrik faturalarına yapılan zamları sert sözlerle eleştiren Akşener, “1 Ocak itibariyle zamlı elektrik faturaları ile karşılaştık. Bu faturalar bile iktidarın gitmesi için yeterli bir sebeptir. Sayın Erdoğan da milletvekilleri de isyanda. İşi gücü bırakmış, muhalefeti yaygaracı demekle meşgul. Zamları biz mi yaptık?” dedi.

KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi 

Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin olumlu bir adım olduğunu söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

“Bu indirim bir defalık etkidir. Ancak bu yöntemle enflasyon düşmez. Eğer enflasyonu doğuran nedenleri ortadan kaldırmazsanız, gelecek ay fiyatlar artmaya devam eder. Ekonominin dümeninde ‘politika faizini etkisiz hale getirdik’ diyen parlak zekalı Hazine ve Maliye Bakanı varken, enflasyonu aşağı çekmek mümkün olmaz. Enflasyonu düşürmek için mücadele timleri kuran Ticaret Bakanı iş başındayken enflasyonu indirmek mümkün olmaz. Fantastik açıklamalarıyla piyasaları allak bullak eden, anı yaşamaya meraklı bir Cumhurbaşkanı varken enflasyonla mücadele asla mümkün olmaz.”

Liderler zirvesi

Altı muhalefet partisi liderinin Ankara-Ahlatlıbel’de bir araya geldiği görüşmeye ilişkin konuşan İYİ Parti lideri, “Milletimiz ortak akıl için bir araya gelebilen siyasetçiler istiyor. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışından bıkan milletimiz, istişare kültürünün önemini görüyor ve bunu talep ediyor. Kurumsal anlamda ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da altı partinin bir araya gelmesi önemlidir. Biz İYİ Parti olarak bu toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi. 

İYİ Parti iktidarında enerji sektöründe atılacak adımları açıklayan Akşener, sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“Dinamik bir yapıya sahip olan enerji arzının, kesintisiz olarak sağlanabilmesi amacıyla sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize uygun olarak, sadece enerji sektörü bileşenleri ile değil, diğer sektörleri de kapsayacak şekilde bir master plan hazırlayacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde, dördüncü nesil bölgesel ısıtma sistemleri için alt yapı oluşturarak, düşük sıcaklıkta ısıtma ile enerji verimliliğinin, bölgesel ısıtma üzerinden sağlanmasını hedefleyeceğiz. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının artan maliyetlerini azaltmak için, petrol fiyatlarından ÖTV olarak alınan vergiyi, elektrikli araç dönüşümünü destekleme amaçlı bir fona aktaracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.