Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Giresun’da: 16 yaşındaki S.Ş.’yi öldüren Hüseyin Can Gökçek tutuklandı

Giresun’da 16 yaşındaki S.Ş., 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından öldürüldü. Gökçek bugün (17 Şubat) çıkarıldığı hâkimlikçe “çocuğu nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklandı. S.Ş., Adli Tıp Kurumu’nun otopsi işlemlerinin ardından Yalıköy/Erikliman Mezarlığı’na defnedildi. Medyascope muhabiri Ufuk Çeri, cinayetin ayrıntılarına ulaştı.

Giresun’un Erikliman Köyü’nde ailesi ve babaannesi ile yaşayan S.Ş., Ankara’da yaşayan 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek ile bir yıl önce internette tanıştı. S.Ş.’nin akrabalarının aktarımlarına göre 16 yaşındaki çocuk, ailesine haber vermeden Ankara’ya, Gökçek’in yanına gitti. Gökçek ise Ankara’da dedesi ile yaşıyordu.

S.Ş.’nin Ankara’ya gitmesi üzerine aile polise başvurup Gökçek’ten şikayetçi oldu. Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, “çocuğun cinsel istismarı” ve “çocuğun kaçırılması ve alıkonulması” suçundan tutuklandı. Bir ay cezaevinde kalan Gökçek, çocuğun ailesinin şikayetinden vazgeçmesi ve yüzde 50 engelli raporunun olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre S.Ş. hakkında 25 Mart 2021’de acil koruma kararı alındı. Bakanlık sürece dair şu bilgileri paylaştı:

“25.03.2021 tarihinde kız çocuğu S.Ş. hakkında acil koruma kararı alınmış ve bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa yerleştirilmiştir. Bu süreçte H.C.G. de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklanmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda ve aile ile çocuğun ortak istekleri doğrultusunda 12.04.2021 tarihinde kız çocuğu, hakkında danışmanlık tedbiri kararı alınarak ailesi yanına dönmüştür. 11.11.2021 tarihinde, S.Ş. hakkında devam eden istismar davasında aile H.C.G.’den şikayetçi olmuş, kız çocuğu ise şikayetinden vazgeçmiştir. Sanığın mahkemeye %50 oranında engelli olduğuna dair rapor ibraz etmesi ve S.Ş.’nin şikayetini geri çekmesi üzerine H.C.G. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiştir. Bunun üzerine baba, S.Ş.’nin kurum bakımına alınmasını talep etmiştir. 16.11.2021 tarihinde savcılık kararı ile kız çocuğu S.Ş. hakkında ikinci kez acil korunma kararı alınarak yeniden bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta korumaya alınmıştır. İlerleyen süreçte S.Ş. yeniden H.C.G.’den şikayetçi olmuş ve ailesi yanına dönmek istemiştir. Aile de çocukları S.Ş.’yi teslim alma talebinde bulunmuştur. 07.12.2021 tarihinde danışmanlık tedbiri kararının devam etmesi kaydıyla kız çocuğu ailesi yanına dönmüştür.”

S.Ş.’nin akrabalarının anlatımlarına göre Hüseyin Can Gökçek, Giresun’a gelip bir otelde kaldı. 16 yaşındaki çocuğun evine sabah kimsenin olmadığı bir saatte gelen Gökçek, evin alt katında S.Ş.’ye saldırdı, üst katta ise boğazından yaraladı.

S.Ş.’nin babaannesi olay anına şahit oldu. Babaanne felçli olduğu için dışarıya çıkıp komşularından yardım istedi. Akrabalarının anlatımına göre Gökçek daha önce Giresun’dan dönüş için uçak bileti aldı. Polis ekipleri ise Gökçek’i havalimanına gelmeden önce gözaltına aldı.

S.Ş. için bugün cenaze töreni düzenlendi. Merasimin ardından S.Ş., Yalıköy/Erikliman Mezarlığı’na defnedildi.

Gökçek de emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gökçek, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce “çocuğu nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.