Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Migros işçilerinin eylemi 16. gününde: Tuncay Özilhan’ın evinin önünde 100’e yakın işçiye ters kelepçeli gözaltı

Migros’un İstanbul-Esenyurt’taki deposunda çalışırken yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eylem başlatınca işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul-Beykoz’da bulunan evinin önünde eylemdeydi. Eyleme müdahale eden polis, yaklaşık 100 işçiyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı. DGD-SEN Genel Başkanı Başkanı Neslihan Acar, sendika yöneticileri ve işçiler gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışırken, ücretlerine yapılan yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek eyleme başlayan ve işlerine son verilen DGD-SEN üyesi depo işçilerinin eylemi 16. gününde.

İşçiler depo önünde sürdürdükleri eylemi, pazartesi günü (14 Şubat) Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olduğu Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) önüne taşımıştı. Salı günü (15 Şubat) ise eylemin adresi Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu’nun Ümraniye’deki merkeziydi.

Sonuç alamayan işçiler, bugün de Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde toplandı. Özilhan’ın villası önüne yığınak yapan polis, eyleme müdahale etti ve 100’e yakın işçiyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Migros işçileri Özilhan’ın evinin önünde açıklamada bulundu.

Migros depo işçisi Sevda, “Biz buraya hakkımızı söke söke almaya geldik. Buradaki polislerin bizi durdurması utanç verici. Biz hakkımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Bize 4 liralık parayı vermek zorunda” dedi.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, “Burada villalarda yaşayıp, şatafatlı hayatlar sürüp tepemize basa basa bu serveti büyütüyorsunuz. İşçileri kapınıza getirtmeye utanmıyorsunuz” diye konuştu.

Bir başka Migros işçisi ise şunları söyledi: “Geçinemiyorum. Üç çocuğuma bakamıyorum. Geçen sene 50 lira olan yağ bu sene 150 lira oldu. Bari bir faturamızı ödeyebilelim diye saatlik 4 lira zam istedik, 257 kişi kapının önüne konulduk.”

İşçiler ve sendika yöneticileri serbest bırakıldı

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alınan işçiler, DGD-SEN Genel Başkanı Başkanı Neslihan Acar ve sendika yöneticileri gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.