Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Konferans Ligi: Fenerbahçe, Slavia Prag karşısında tur şansını zora soktu

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçları, dün (17 Şubat) oynandı. Temsilcimiz Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda ağırladığı Slavia Prag’a 3-2 mağlup oldu. Tur şansını zora sokan sarı-lacivertliler, 24 Şubat’ta rövanş karşılaşması için Çekya deplasmanına konuk olacak. 

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu heyecanı da dün (17 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile başladı. 

Fenerbahçe, Slavia Prag’a diş geçiremedi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde play-off turu ilk maçında Slavia Prag ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Maurizio Mariani yönetti. 

Süper Lig’de zirve yarışından kopan, Ziraat Türkiye Kupası’na ise çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe, Slavia Prag karşısında maça hızlı başladı. Karşılaşmanın 6. dakikasında Mert Hakan Yandaş’ın nefis pasına hareketlenen Enner Valencia, uygun durumda ceza sahası sol çaprazından içeri sokuldu. Ancak Valencia’nın şut çekmek yerine pas vermeyi tercih etmesi, Slavia Prag savunmasının topu rahatlıkla uzaklaştırmasına neden oldu. Dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koyan Çekya temsilcisi, aradığı golü ise 45. dakikada buldu. Kim-Min Jae’nin uzaklaştırmak istediği top, ceza sahası dışındaki Srdjan Plavsic’in önüne düştü. Plavsic’in orta-şut karışımı vuruşu, kaleci Altay Bayındır’ın bakışları arasında yan direkten döndü. Direkten dönen topu önünde bulan Traore, meşin yuvarlağı filelere yolladı ve takımını öne geçirdi. İlk yarı, Slavia Prag’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına geride giden Fenerbahçe, ikinci yarıya daha atak bir futbol anlayışı ile başladı. 53. dakikada Enner Valencia’nın şutunda direğe takılan sarı-lacivertliler, beraberlik golünü ise 58. dakikada buldu. Sol kanatta top ile buluşan Ferdi Kadıoğlu, rakiplerinden sıyrılıp uygun durumdaki Dimitris Pelkas’a pasını çıkardı. Ferdi’nin ikramını geri çevirmeyen Pelkas, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Ancak Fenerbahçe’nin gol sevinci oldukça kısa sürdü. Attila Szalai’nin uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Dorley, kaleci Altay Bayındır’ın kalesinde olmamasını fırsat bilerek şutunu çekti ve meşin yuvarlağı fileler ile buluşturdu. Slavia Prag, Dorley’in golünden sadece iki dakika sonra aradaki farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe savunmasının büyük hatası sonucu pozisyona giren Lingr, ceza sahasına girerken sağ ayağı ile yaptığı vuruşta fileleri sarstı. Ülker Stadyumu’ndaki taraftarların yoğun protestosu altında maça devam etmek zorunda kalan Fenerbahçe, 83. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun golü ile umutlandı. Ancak temsilcimiz, kalan kısa bölümde beraberlik golünü bulmayı başaramadı. 

Sahasında Slavia Prag’a 3-2 yenilen Fenerbahçe, 24 Şubat’ta rövanş karşılaşması için Çekya deplasmanına konuk olacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Slavia Prag’a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa kupaları eleme turlarında Şubat 2005’ten (0-1 vs Zaragoza) bu yana ilk iç saha yenilgisini aldı (13 maç). 

UEFA Konferans Ligi’nde gecenin sonuçları:

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu heyecanı da dün (17 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde E Grubu’nu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalan Galatasaray’ın rakibi, play-off turunun sona ermesinin ardından 25 Şubat 2022’deki kura çekiminde belli olacak. UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı ise 18 Mayıs 2022’de İspanya’nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda yaşanacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.