Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Halil Falyalı cinayetinde Söylemez kardeşlerin de aralarında bulunduğu beş şüpheli tutuklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 8 Şubat’ta öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayetine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan “Söylemez kardeşler” suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez’in de aralarında bulunduğu beş şüpheli tutuklandı.

Halil Falyalı cinayetine yönelik soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturmanın Türkiye ayağında 9, 12 ve 13 Şubat’ta düzenlenen üç ayrı operasyonda Mustafa Söylemez ile Mehmet Faysal Söylemez’in de aralarında olduğu sekiz şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis ekipleri hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

Şüpheliler, daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerin ardından Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanma talebiyle, diğer üç şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Mustafa Söylemez ve Mehmet Faysal Söylemez’in de aralarında bulunan beş şüpheli tutuklandı.

Diğer üç şüpheli, adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.