Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jeffrey Epstein’ın suç ortağı Jean-Luc Brunel hücresinde ölü bulundu

Cinsel taciz suçlusu ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’ın suç ortağı ve yakın dostu modellik ajansı sahibi Jean-Luc Brunel, Paris’teki cezaevinde ölü bulundu. Fransa vatandaşı Brunel, çocuk istismarı ve Epstein’a yaşı küçük çocuklar bulma suçundan Aralık 2020’de gözaltına alınmıştı.

Paris Savcılığı, Brunel’in cumartesi günü 01:00 sularında Paris’teki Sante Cezaevi’ndeki hücresinde asılmış halde bulunduğunu açıkladı. Bir savcılık sözcüsü olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Jean-Luc Brunel, 17 Aralık 2020’de Paris yakınlarındaki Roissy-Charles de Gaulle Havaalanı’nda, çocuklara yönelik cinsel saldırı ile ilgili bir soruşturmanın şüphelisi olarak gözaltına alınmıştı.

Jean-Luc Brunel

Kariyerine Fransa’daki bir modellik ajansında başlayan, daha sonra MC2 Model Management’ı kuran ve daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) taşınan Brunel, burada Epstein ile tanışmış ve arkadaş olmuştu.

Epstein’a dava açan isimlerden Virginia Roberts Guiffre’nin, New York’taki bir federal mahkemedeki açıklamalarına göre Brunel, 18 yaşın altında olan çok sayıda genç kızı modellik vaadiyle ABD’ye getirerek Epstein başta olmak üzere bazı arkadaşları ile tanıştırmıştı.

Mahkeme kayıtlarına göre, Epstein’ın Florida’daki malikanesinde bulunan bir not defterine yazılan telefon görüşmelerdeki mesajlar, Brunel’in Epstein ile gizli bir şekilde reşit olmayan kızlar hakkında konuştuğunu kanıtlıyordu. Örneğin 2005 yılında “Jean Luc’tan Jeffrey için” başlığıyla gönderilen bir mesajda “Size Rusça konuşmayı öğretecek bir öğretmen var. 28 yaşında ve sarışın değil. Dersler ücretsiz ve ararsanız bugün ilkini alabilirsiniz” deniliyordu.

Brunel, 2015 yılında The Guardian’a yaptığı bir açıklamada, Epstein’a yöneltilen suçlamaları “doğrudan ya da dolaylı olarak” kabul etmediğini söylemişti. 

66 yaşındaki Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein da hücresinde intihar etmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.