Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden Cuma Kuş’un beraatına tepki: Cumhuriyet savcısı ve Aile Bakanlığı avukatı kararı istinafa taşıdı 

Uşak ilinin Sivaslı ilçesinde 2 Haziran 2021 tarihinde 11 yaşındaki kız çocuğunu istismara maruz bırakan Cuma Kuş hakkında yerel mahkeme beraat kararı verdi. Yerel mahkemenin verdiği kararın ardından davanın avukatı Volkan Berber, cumhuriyet savcısı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Yerel mahkemenin verdiği beraat kararını Medyascope’a değerlendiren Avukat Volkan Berber, “Beraat kararının gerekçesi olarak delil yetersizliği denildi, yani mahkeme mağdura değil faile inandı” dedi. 

11 yaşındaki kız çocuğu, Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı bir köyde, köyün bakkalı tarafından istismara uğradı. 2 Haziran 2021 tarihinde tekrar istismara maruz kalan kız çocuğu durumu ailesiyle paylaştı ve ailenin şikayeti üzerine sanık Cuma Kuş tutuklandı. Daha sonra cumhuriyet savcısı tarafından 12 yaşından küçük çocuğun zincirleme şekilde istismar edilmesi suçundan sanık hakkında Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Sadece dört ay tutuklu kalan Cuma Kuş, ilk duruşmada tahliye edildi ve 17 Şubat 2022 tarihinde yapılan ikinci duruşmada Kuş hakkında beraat kararı verildi. Cumhuriyet savcısı, Aile Bakanlığı avukatı ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin gönüllü avukatları, mahkemenin verdiği kararı istinaf mahkemesine taşıdı. 

“Mücadelemize devam edeceğiz” 

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve davanın avukatı Volkan Berber, yerel mahkemenin verdiği kararın yanlış olduğunu belirterek, “Beraat kararının gerekçesi olarak delil yetersizliği denildi yani mahkeme mağdura değil faile inandı” dedi. Sanık Cuma Kuş’un ceza alması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Berber, şunları söyledi: 

“Karar kesinleşmiş veya kanun yolları tükenmiş değil. Biz mücadelemize devam edeceğiz. İstinaftan sonra mahkumiyet kararı bekliyoruz. Bundan çok farklı dosyalarda çelişkili beyanlarda, çocuğun hemen söylememesine rağmen mahkumiyet kararı veriliyor. Bu davada çocuğun yalan söylemesini gerektirecek hiçbir gerekçe yok. Taraflar arasında bir husumet yok. 11 yaşında bir çocuk çıkar ilişkisi gözetecek durumda değil. Dolayısıyla burada çocuğun beyanlarına inanılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.